970_250_eko
Vesti

Novi Seat El-Born – španska verzija modela VW I.D. Hečbek

Izgleda kao da je skoro spreman za proizvodnju

Koncept Seat El-Born
1.15KPregleda

Volkswagenova MEB platforma za električne automobile neće biti baza samo za najavljeni VW I.D. hečbek model. Naime, novi koncept kompanije Seat, koji će se po svemu sudeći zvati „El-Born“, će takođe biti postavljen na ovoj platformi.

Koncept Seat El-Born

Juče je objavljena tizer fotografija na osnovu koje smo pretpostavili da će ovo vozilo imati agresivan dizajn spoljašnjosti, međutim, to neće biti slučaj. Priznajemo, El-Born ima moderan dizajn koji pomalo podseća na MPV vozila, kao i gore pomenuti Volkswagen model.

„Električni“ dizajn

Već na prvi pogled je jasno da je El-Born vozilo koje nema agregat sa unutrašnjim sagorevanjem. Najočigledniji indikator za to jeste njegov prednji deo. Naime, ovaj model nema tradicionalnu masku (grill) hladnjaka. Takođe, ovaj model će imati tradicionalna zadnja vrata za razliku od I.D. modela kod koga su ona klizna.

Koncept Seat El-Born

Moderna kabina

Enterijer modela Seat El-Born neće biti futuristički kao onaj kod modela I.D. Hečbek. Ali to je i očekivano. Primetan je nedostatak konvencionalne centralne konzole koja je zamenjena velikom pregradom za mobilni telefon i druge sitnice. Tu su i „isečeni“ volan u obliku slova „D“ i ekran orijentisan ka vozaču osetljiv na dodir. Ako se pitate gde je ručica menjača, ona je smeštena iza volana, na desnoj strani.

Koncept Seat El-Born

Električni pogonski sklop

Ako je I.D. hečbek model po kom će se Seat voditi, onda bi El-Born trebalo da ima elektromotor smešten na zadnjem delu, koji razvija 168 konjskih snaga. Tu je i baterija kapaciteta 111 kWh zahvaljujući kojoj će moći da pređe do 550 kilometara sa jednim punjenjem.

Koncept Seat El-Born će biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi. 

Uporedite dizajn modela Seat El-Born sa dizajnom modela VW I.D. Hečbek.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery