Vesti

Novi model kompanije Bugatti bi mogao biti električni Grand Tourer ili krosover!?

Sve opcije su još uvek u igri…

Bugatti krosover
2.4KPregleda

Već duže vreme se priča o tome da Bugatti razvija potpuno novi model koji će se prodavati uporedo sa modelom Chiron. Kako prenosi Bloomberg, taj model će biti ili potpuno električni Grand Tourer ili krosover!

Bugatti krosover

Naime, tokom nedavnog intervjua za gore pomenuti list, izvršni direktor francuskog proizvođača automobila, Stefan Vinkelman, rekao je da njegova kompanija vodi pregovore sa čelnicima VW grupacije o investicijama za novo vozilo. On je pritom naveo i da bi taj model moga biti značajno jeftiniji od modela Chiron. Prema njegovim rečima, novi model bi se prodavao po ceni između 500.000 i 1.000.000 evra.

Vinkelman želi da bude siguran da će Bugatti moći da opstane i van okvira VW grupacije. Razlog za to je mogućnost da nemački konglomerat u budućnosti odluči da izmeni vlasništvo nad kompanijom Bugatti, ili da pojednostavi njenu gamu kako bi bila u skladu sa erom elektrifikacije i autonomne vožnje.

Čelni čovek francuske kompanije je naveo da Bugatti “zarađuje pristojnu sumu novca”. Međutim, on je dodao i da želi da profit bude još veći. Naime, Bugatti trenutno proizvodi oko 100 vozila na godišnjem nivou. Dodavanje još jednog modela u gamu, bilo da je on krosover ili Grand Tourer bi značilo da bi godišnja prizvodnja mogla porasti za još 600 automobila.

Sa druge strane, Herbert Dajs, ćelni čovek VW grupacije, želi da luksuzni brendovi pod okriljem njegove kompanije ostvaruju veće profite. On je prošle godine najavio mogućnost da Bugatti, zajedno sa kompanijama Bentley, Lamborghini i Porsche uvrsti u jednu zajedničku tzv. “super-premijum” grupu.

Bugatti se “igra” sa idejom o drugom modelu u gami već nekoliko godina. Zapravo, pre oko desetak godina je predstavljen koncept po imenu 16C Galibier. Serijski automobil baziran na tom konceptu je trebalo da se prodaje uporedo sa modelom Veyron. Nažalost, to se nikada nije desilo…

Bugatti krosover

Render fotografije: PSRTMDNDSGN

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery