AktuelnoVesti

Novi model iz Kragujevca sve dalje

6.41KPregleda

Umesto proizvodnje novog modela FCA šalje radnike iz Kragujevca u Poljsku fabriku

 

Kako prenosi Agencija Beta, predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca (SSSK) Jugoslav Ristić ocenio je da se iz ponude „Fijat Krajsler automobili Srbija“ (FCA) radnicima u Kragujevcu da idu na tromesečni rad u Slovačku, jasno vidi da ova kompanija ne namerava da radi u Kragujevcu i da neće biti ništa od proizvodnje novog modela.

 

 

Tokom proteklog vikenda iz FCA su pozivali radnike telefonom i predstavljali im ponudu za rad u fabrici automobila u Trnovu u Slovačkoj.

 

Ristić je naveo da su iskustva prve grupe kragujevačkih radnika koja je prošle godine otišla na poziv Fijata da radi u Slovačku – loša.

 

 

„Prema našim saznanjima, u fabrici su ostala samo dvojica od devetorice radnika koji su lane prihvatili jednogodišnji rad u fabrici u Trnavi“, kazao je Ristić. Jedan od radnika koji se vratio pre isteka roka, po navodima Ristića, rekao mu je da se ne vraća i da „nema te cene“ zbog koje bi nastavio tamo da radi.

 

 

„On nam je rekao da im je bilo obećano 850 evra mesečno, ali su prva tri meseca imali 580, jer im je rečeno da su na obuci. Nije im bio plaćen smeštaj, ni ishrana“, rekao je Ristić uz ocenu da nisu imali ni da prežive.

 

 

Prema saznanjima Samostalnog sindikata u FCA, poslodavac je ovoga puta ponudio bolje uslove za radnike koji se odluče za odlazak na rad u Slovačku u trajanju od 90 dana.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery