Sajam automobila u DetroituVesti

Nova Toyota Supra

Novi detalji i fotografije.

Toyota Supra Mk5
5.67KPregleda

Nova generacija modela Toyota Supra treba da bude predstavljena na Sajmu automobila u Detrotiu. Međutim, s obzirom da su do sada nekoliko puta procurele fotografije i detalji o njoj, teško da je bilo šta ostalo tajna.

Carscoops

Sve je počelo pre nešto više od mesec dana kada su se pojavile prve dve fotografije modela Toyota Supra bez kamuflaže. Od tada su se pojavile i brojne druge fotografije istog modela.

Dizajn

Kada smo to rekli, da vidimo šta nam to nova Toyota Supra donosi. Naime, prednjim delom dominiraju tri velika usisnika za vazduh i lepo dizajnirani LED farovi. Tu su i prednji spliter i “krilca”.

Toyota Supra

Idući ka zadnjem delu automobila vidimo otvore za vazduh iza točkova i veliko vetrobransko staklo. Nova Toyota Supra ima i “double-bubble” krov, aerodinamične pragove i felne od lakog materijala iza kojih se krije performantni kočioni sistem.

Toyota Supra

Zadnji deo je dizajniran u sportskom duhu,a na njemu se ističu spojler i zadnje svetlosne jedinice. Tu je i agresivno dizajnirani zadnji branik sa integrisanim difuzorom i centralno stop svetlo inspirisano Formulom 1. Tu su i dva završetka izduvnih cevi.

Toyota Supra

Enterijer

Već neko vreme smo imali dobru predstavu o tome šta možemo očekivati u enterijeru, zahvaljujući špijunskim fotografijama. Vozači će se naći za volanom sa tri kraka iza kojeg je smeštena digitalna instrument table. Tu je i “plutajući” ekran infotejnement sistema.

Toyota Supra

Mehanizacija

Toyota nije otkrivala informacije o tehničkim specifikacijama ovog modela. Međutim, glavni inženjer projekta, Tetsuja Tada je potvrdio da će srce nove generacije modela Toyota Supra biti redni šestocilindarski agregat kompanije BMW. Taj agregat kod modela BMW Z4 M40i razvija 382 konjske snage (284 kW) i 500 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujućiu tome Z4 iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,4 sekundi.

Pojavile su se informacije da će se uvodna verzija modela Toyota Supra prodavati po ceni od 49.990 dolara. Takođe, biće dostupne još dve varijante, a to su: Premijum, koji će koštati 53.990 dolara i Launch Edition koji će se prodavati po ceni od 55.250 dolara. Ove cene još uvek nisu zvanično potvrđene.

Takođe, pojavile su se brojne nove fotografije ovog modela, pa uživajte u njima. Naravno, u komentarima nam pišite šta mislilte o ovoj, novoj generaciji modela Toyota Supra.

Fotografije: Carscoops

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery