Vesti

Novi Ford Focus RS stiže 2021. godine!

Imaće “blago” hibridni pogonski sklop i elektromotor smešten na zadnjoj osovini

2.86KPregleda

Ford Focus RS se neće prodavati na američkom tržištu, ali nas Evropljane čeka prava poslastica. Kako prenosi Car Magazine, model za 2021. godinu će dobiti unapređene performanse, hibridizovani pogonski sklop i AWD sistem!

Ford Focus RS

Ispod haube modela Ford Focus RS će se naći poznati 2.3-litarski EcoBoost četvorocilindraš. Još uvek nema preciznih informacija o njegovoj snazi. Međutim, prethodni model je razvijao 345 KS (257 kW). Zahvaljujući tome, ovaj “hot heč” je od 0 do 100 km/h ubrzavao za samo 4,7 sekundi. Takođe, on je postizao maksimalnu brzinu od 266 km/h.

Iako će ovaj agregat biti prenešen i na novi model, novi Focus RS će, kako se navodi, dobiti i “blago” hibridni sistem. On će mu omogućiti dodatnu, elektičnu snagu zahvaljujući kojoj bi mogao da razvija i oko 400 KS (298 kW).

Takođe se spekuliše da će novi Focus RS dobiti eTwinster elektromotor kompanije GKN. Malo se o njemu zna, ali se spekuliše da će biti smešten na zadnjoj osovini, te njemu treba da zahvalimo za AWD sistem i dinamično upravljanje.

Pročitajte i: TEST POLOVNJAKA: Ford Focus Mk1 1.8 TDDI karavan

Kada je o dizajnu reč, očekuje se da Focus RS izgleda ekstremnije od modela Focus ST koji je na slikama. Iako još nema ni špijunskih fotografija, očekuju se agresivnije dizajnirani branici i modifikovana maska. Focus RS bi mogao imati i naglašeni difuzor, sportski izduvni sistem sa dva izduva i alu-felne od lakih materijala.

U kabini se očekuju Recaro sportska sedišta i volan sa ravnim dnom. Takođe, očekujemo i pregršt RS oznaka.

Ford Focus RS

Napomena: na fotografijama je Ford Focus ST

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery