Vesti

Novi Ford Bronco će se prodavati sa sedmostepenim manulenim menjačem!?

Nove informacije

1.12KPregleda

Ford naporno radi na razvoju najavljenog modela Bronco, a sada su se pojavili i novi izveštaji koji sugerišu da će ovaj američki “off-road”-er imati tri papučice, bar na nekim verzijama.

Naime, magazin “Jalopnik”, pozivajući se na izvore iz kompanije navodi da Ford želi da kompanija Getrag konstruiše novu manuelnu transmisiju, nazvanu MT-88, za novi Bronco. Taj manuelni menjač će najverovatnije biti povezan sa EcoBoost V6 agregatom radne zapremine 2,7 litara i imaće sedam stepeni prenosa.

Ako se to ispostavi kao istina, Ford će postati jedan od malobrojnih proizvođača automobila koji još uvek svoj SUV model prodaje i sa manuelnim menjačem. Taj potez i ima smisla, s obzirom da će novi Bronco biti plasiran na tržište kao konkurent modelu Jeep Wrangler, koji se takođe prodaje i sa manuelnim menjačem.

Kompanija Getrag trenutno proizvodi MT-82 manuelni šestostepeni menjač za model Ford Mustang. To znači da bi nova sedmostepena transmisija mogla deliti određen broj komponenti, ili bi čak mogla i da se nađe u novoj generaciji modela Mustang.

Ova kompanija radi na novoj transmisiji još od 2015. godine, a ona nosi kodno ime 6/7MTI550. Na zvaničnom sajtu kompanije Getrag stoji da je ta transmisija pogodna za vozila sa pogonom na sva četiri točka.

Render fotografije: Bronco6G

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery