AktuelnoVesti

Novi delovi za stari Porsche 911

1.93KPregleda

Porsche počeo proizvodnju novih delova za Porsche 911 od 1968.- 1976. godišta

 

 

Ako ste taj sretnik da u garaži imate Porsche 911 godina proizvodnje 1968. pa do 1976. onda evo razloga za dodatnu dozu adrenalina, pogotovo ako vas je mučio njegov klasični motor.

 

 

Porsche je upravo objavio da je spremio set potpuno novih delova za motor ovih vrednih oldtajmera. 

 

Zapravo, reč je o novim blokovima motora napravljenim od magnezijuma, koji su dostupni za F i G seriju vozila koje pokreću 2,0, 2,2, 2,4 i 2,7 litarski motori, uključujući legendarnu Carreru RS 2.7.
Blokovi motora se mogu naručiti od bilo kojeg Porsche Classic partnera ili standardnog Porsche distributera.

 

Iz Porschea kažu da su se odlučili na proizvodnju setova za motor zbog problema koje vlasnici imaju pri održavanju klasičnog modela 911. Do sada su vlasnici morali da zavaruku pukotine ili koriste delove rashodovanih automobila, ali nijedno rešenje nije idealno dugoročno uzimajući u obzir pritisak kojem je blok izložen. Čak i najmanja „nesavršenost“ može dovesti do katastrofalnog problema.

 

 

Ovim potezom zatvaramo još jednu prazninu u našem asortimanu rezervnih delova. Potražnja je velika jer naši kupci žele komponente verne originalu kao što je ovaj“, izjavila je Ulrike Lutz, direktorka Porsche Classica.

 

Pre početka proizvodnje, inženjerima je bila potrebna pomoć u dešifrovanju starih nacrta te informacije vezane za proizvodnju, a čak su intervjuisani i nekadašnji zaposleni.

 

Kada je taj proces okončan, Porsche je koristio svoje moderne proizvodne metode. Nakon livenja, koristi se više od 50 različitih alata za sečenje, bušenje i obradu uz završnu kontrolu kvaliteta najmodernijim 3D sondama koje skeniraju više od 1.300 kontrolnih tačaka.

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery