AktuelnoVesti

Nova Lada Niva na renderima, u igri turbomotor (VIDEO)

39.1KPregleda

Loše vesti su što neće stići pre 2024.

 

Već smo pisali o (istinski) novoj generaciji Nive, koja treba da stigne na tržište 2024. Treba to dočekati, verovatno je misao koja je u glavama mnogih zainteresovanih za ovaj model. Ipak, evo nečega čime možemo malo da vam ublažimo „apetit“.

 

Ono što možemo da vidimo su dva sjajna (nezvanična) rendera u izvođenju mađioničara iz Kolesa.ru. Cilj je jednostavan, pretvoriti oficijelni „tizer“ u serijski model s nešto ublaženim stajlingom i boljom povezanošću s originalnim automobilom. Posao je odrađen (kao i obično) sjajno, a nova Niva je, pa, da je ne hvalimo previše…

 

 

Ako ste zbunjeni činjenicom da u prodaji postoje dva automobila s „Niva“ oznakom, hajde da pojasnimo stvari. Novi SUV, koji će biti lansiran 2024., zamena je za nedavno osveženi Niva Travel, „civilizovaniju“ verziju ikone. Više terenski orijentisan primerak, prvobitno poznat kao „Niva“, trenutno se prodaje pod „Niva Legend“ oznakom.

 

Rane glasine sugerišu da će nova Niva biti bazirana na CMF-B platformi, koja čini osnovu za izvestan broj modela Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse. Dublja konekcija između Lade i Dacije podrazumeva da će brojne tehnologije biti podeljene između ruske i rumunske marke, a između ostalog i Renaultov 1,3-litarski turbomotor.

 

Šta još kažu glasine? Niva (2024.) će biti u ponudi s osnovnim 1,8-litarskim atmosferskim agregatom, uparenim sa šestostepenim manuelnim menjačem. Kao opcija, trebalo bi da bude dostupan i 1,3-litarski turbomotor, u sinergiji s Jatco CVT menjačem, koji snagu šalje na sve točkove.

 

 

Vrele Gume

Izvor: Kolesa.ru

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery