AktuelnoVesti

Nova generacija Dacije Sandero i Logan stupa na scenu u ponedeljak

3.34KPregleda

Za nekoliko dana, na scenu stupa nova generacija Dacije Sandero i Logan, a lepe vesti su da su u planu velike promene

 

Dacia pojačava pritisak na društvenim mrežama. Kroz kratku animaciju objavljenu na Twitteru, Rumuni najavljaju dolazak tri nova modela. Nisu imenovani, ali lako možemo pretpostaviti da se radi o Sanderu, Sandero Stepwayu i Loganu. Veo s novajlija će biti skinut u ponedeljak naredne sedmice.

 

S novom generacijom svojih pulena, Dacia će ući u novu eru. Naime, i hečbek i limuzina polažu prava na novu platformu, koja je izvedena iz arhitekture aktuelnog Clija, što bi trebalo da omogući da se Dacia bez problema uskladi s budućim evropskim ekološkim i bezbednosnim standardima.

Naravno, s novom generacijom dolazi i naprednija tehnologija, ali će marka ostati verna svojim vrednostima, nudeći novu opremu koju kupci žele, ali koja je je već prošla Renaultovu „proveru“. Jasno je da Sandero neće posedovati tehnologiju poluautonomne vožnje kao Clio, ali bi trebalo da dobije sistem detekcije „mrtvog ugla“ i automatsko kočenje u slučaju nužde.

 

Stajling, što se spoljašnjosti tiče, biće čistih površina, s nešto zakrivljenijim bokovima. Revolucija se pre svega odnosi na kabinski prostor, kao što je to bio slučaj kod Dustera 1 i 2. Nova armaturna tabla će biti urednija i svedenija, uz posedovanje velikog srednjeg ekrana osetljivog na dodir. Kada govorimo o samim materijalima, ne treba očekivati bilo šta što bi moglo da ponese atribut „prestižno“.

 

 

Razlozi su sasvim jasni, a oni se pre svega tiču održavanja cena niskim. Plan je da one ostanu referentne na tom planu, ali da automobili nude više nego ranije.

 

Dacija je novim tizerom potvrdila da će se prezentacija održati u ponedeljak.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery