AktuelnoVesti

Nissan X-TRAIL – sledećeg leta stiže u Evropu

507Pregleda

Kao dopuna Nissanovoj paleti krosovera, sledećeg leta (2022.) biće predstavljen potpuno novi SUV X-Trail. Svoju svetsku premijeru ima na međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju (Auto Shanghai 2021.).

 

Kao i srodni Qashqai, zasnivaće se na CMF-C platformi alijanse koja predstavlja najsavremeniju arhitekturu dizajniranu da smesti Nissanov napredni pogonski sklop e‑POWER i ponudiće visokorazvijene sisteme vozačke asistencije, poboljšanu preciznost i dinamičke performanse.

 

Potpuno novi X-Trail biće četvrta generacija uspešnog porodično orijentisanog SUV-a i zadržaće formulu prethodnih generacija, nudeći fleksibilnost i svestranu unutrašnjost, u kombinaciji s najnovijim Nissanovim tehnologijama. Kao i aktuelni X-Trail, novi model će biti dostupan s preklopivim trećim redom sedišta što donosi nove pogodnosti porodicama i prijateljima za bogata iskustva daleko od kuće, ali ostaće takođe prilično kompaktan za lake manevre parkiranja.

 

e-POWER

 

Novi X-Trail biće dostupan sa Nissanovom e-POWER instalacijom koja predstavlja jedinstvenu Nissanovu inovaciju i ključnu komponentu u strategiji inteligentne mobilnosti kompanije.

 

Jedinstven element instalacije e-POWER je taj što se benzinski motor koristi isključivo za generisanje električne energije, dok točkove pokreće samo elektromotor. To znači da motor uvek može da radi u svom optimalnom opsegu, što dovodi do superiorne efikasnosti i niže emisije CO2 u poređenju s tradicionalnim motorom s unutrašnjim sagorevanjem. Ovo je inovacija pogonskog sklopa za kupce koji nisu spremni da prihvate potpuno električno vozilo, ali žele da uživaju u prednostima elektrifikovanog pogonskog sklopa.

 

S verzijom 4WD, novi X-Trail i dalje će biti Nissanov prirodni izbor za avanturistički nastrojene porodice, koje će uživati u njegovoj svestranosti, podržanoj naprednim sistemom pogona na sve točkove podesivim za snežne, šljunkovite ili blatnjave terene što će uliti poverenje u izazovnim uslovima, kako na asfaltiranim putevima tako i na neasfaltiranim.

 

Kompletirana paleta krosovera

 

Dolazak novog vozila X-Trail u leto 2022. godine upotpuniće Nissanovu privlačnu paletu, fascinantno obnovljenu i redizajniranu.

 

Od uvođenja druge generacije modela Juke u novembru 2019., preko globalnog predstavljanja novog električnog crossovera Ariya u julu 2020. i otkrivanja treće generacije kultnog, pionirskog vozila Qashqai u februaru 2021., novi X-Trail demonstrira Nissanovu inovativnu viziju elektrifikovane budućnosti pod okriljem svog plana poslovne transformacije Nissan NEXT.

 

“Obnavljanje Nissanove linije nastavlja se kontinuirano. Novi X-Trail ostaće veran svojoj dobro uspostavljenoj SUV formuli koja se pokazala toliko uspešnom za Nissan od predstavljanja prvog modela 2001. Ponudiće bolju efikasnost, prefinjenost, svestranost i praktičnu tehnologiju. I upotpuniće paletu svojih elektrifikovanih krosover rođaka, dajući kupcima izvanredan SUV sa elektrifikovanim pogonskim sklopom za njihove svakodnevne potrebe,” rekao je Gijom Kartije, predsedavajući Nissana za region Afrika, Srednji Istok, Indija, Evropa i Okeanija (AMIEO).

 

Izvor: Nissan

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery