Vesti

Neverovatni Mopar Hellephant agregat već rasprodat!

“Slon iz pakla” razvija preko 1.000 KS!

Mopar Hellephant V8
1.79KPregleda

Kada je kompanija (odeljenje) koja posluje u okvirima FCA grupacije prošle godine na SEMA manifestaciji predstavila neverovatan Hellephant agregat, svi smo bili impresionirani.

Mopar Hellephant V8

Ovaj neverovatni, temeljno prerađeni Hemi V8 agregat sa kompresorom razvija preko 1.000 konja i 1.288 Nm obrtnog momenta. Kompanija je potencijalnim kupcima ponudila ugradnju ovog motora na putničkim i terenskim vozilima proizvedenim pre 1976. godine.

Naravno, samim tim se očekuje da će se on naći u nekim i te kako ludim kreacijama na četiri točka. Međutim, ispostavilo se da će samo nekolicina ljudi imati priliku da uživa u tom agregatu, jer je cela serija već rasprodata.

Mopar je počeo sa prihvatanjem porudžbina za Hellephant 26. aprila. Svaki primerak se prodavao po ceni od 29.995 dolara. Motor se isporučuje u kompletu, odnosno kao pogonska jedinica. To podrazumeva pumpu za vodu, zamajac, mlaznice, zavojnice za paljenje i mehanički kompresor. Doplatom u iznosu od 2.265 dolara dobija se i set montažnih traka, visokonaponske žice i ECU (kontrolna jedinica motora). U ponudi se još nalazi i set koji omogućava ugradnju uređaja za klimatizaciju i izduvni sistem.

FCA grupacija nije otrkila koliko je primeraka ovog Hellephant V8 agregata kreirano, ali je potvrđeno da su svi rasprodati.

“S obzirom na potražnju i na činjenicu da se ovaj agregat kreira ručno što oduzima dosta vremena, odlučili smo da više ne primamo porudžbine za Hellephant agregat. Možemo reći da je on rasprodat za samo dva dana”, rekao je jedan predstavnik FCA grupacije.

Naime, kompanija Mopar, ali ni FCA nisu potvrdile broj naručenih agregata, ali se procenjuje da je to oko 100 jedinica.

Mopar Hellephant V8

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery