AktuelnoVesti

Nemački proizvođači protiv carina na kineska vozila

2.06KPregleda

„Koga je moliti, nije ga srditi“

 

 

U strahu od kineskih protivmera koje bi usledile nakon eventualnog uvođenja dodatnih carina na automobile iz Kine, Nemački proizvođači su složni da carinski rat ne bi doneo nikome dobro

 

 

 

 

Naime, aemačko udruženje automobilske industrije (VDA) pozvalo je na spremnost za uključivanje u dijalog obe strane kako bi se izbegla šteta za razvoj sektora.

 

 

Protivsubvencijske mere, kao što su dodatne carine, ne bi rešile izazove za evropsku i nemačku autoindustriju. Naprotiv, svrha kompenzacijskih carina koje predviđa Evropska komisija mogla bi brzo imati negativan efekat“, rekla je predsednica VDA Hildegard Miler za nedeljno izdanje novina Die Welt.

 

Prema njenim rečima, trgovinski sukob takođe bi ugrozio transformaciju prema elektromobilnosti i digitalizaciji.

 

Od prošle jeseni Evropska komisija istražuje da li električni automobili u Kini imaju nezakonite subvencije. Prema Komisiji, kineska električna vozila obično su oko 20 odsto jeftinija od modela proizvedenih u EU.

 

Antisubvencijska istraga sada bi mogla dovesti do nametanja kaznenih carina. Preliminarna objava komisije planirana je do 5. juna.

 

 

Prema Centru za automobilska istraživanja sa sedištem u Duizburgu, nemački proizvođači automobila prodaju 30%-40% svoje proizvodnje na kineskom tržištu.

 

U slučaju evropskih kaznenih carina, ti proizvođači bi mogli da budu  prva meta mogućih kineskih protivmera.

 

BONUS VIDEO: Chery Tiggo 7Pro

 

 

Izvor: bizlife

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery