AktuelnoVesti

Neizvesna sudbina Mazde CX-5

6.19KPregleda

Sve lošija prodaja Mazde CX-5 vodi prema gašenju modela ili njegovoj modernizaciji

 

 

Dugo je Mazda i to vrlo uspešno skrivala vrlo jasnu činjenicu da sve više tehnološki zaostaje za aktuelnim trendovima u razvoju automobilske industrije, što je rezultiralo globalnim padom prodaje od 14,4 procenata u prvih devet meseci fiskalne godine (01.04.-31.12.2022.).

 

 

Mazda CX-5 kao tehnički najzaostaliji model na tržitu, uz rasprodaju lagera, odbrojava poslednje dane!?

 

 

 

Upravo zbog izostanka modernizacije uključujući i hibridizaciju, doveden je u pitanje i opstanak Mazde CX-5  koja već dugo očekuje detaljnu revitalizaciju, kako pogonske grupe tako i potpunu reorganizaciju unutrašnjosti.

 

 

 

 

U vezi sa time iz Mazde stižu najave da će tek za 2-3 godine verovatno na tržište postaviti CX-5 u hibridnoj verziji i time spasiti opstanak modela. Prema tom planu, eventualni CX-5 hibrid će poneti komponente Toyote RAV-4.

 

 

Ove najave potvrđuje i ranije objavljena strategija Mazde da do 2025. na tržište postavi tri električna vozila, pet plug-in hibrida i pet konvencionalnih hibrida, dok je sve glasnije priča i o hibridu sa rotacionim pogonom.

 

 

6 Komentara

  1. Господине Пирошки не збуњујте човјека чињеницама, јер видите да има већ формирано мишљење 🙂

  2. Sraman, lažan tekst. CX-5 je tehnološki lider u klasi i odlično se prodaje.
    Vi nastavljate da lobirate protiv Mazde, potpuno apsurdnim tekstovima.

    1. Kada budete imali pravi i dokazan argument za Vaše tvrdnje onda možemo i diskutovali o detaljima kao što i objavljujemo Vaš komentar. Ovako kako iznosite, sve je na nivou Bubanj potok narativa i fantazije. Najnaprednija tehnologija? Čoveče, u kojem veku živiš?

      1. Ja sam laik sa ogromnim vozačkim iskustvom. Moje laički mišljenje je da je CX5 odličan automobil i superioran i danas u poređenju sa Opel gradlendom, Pežoom 3008, Volvoom XC60. Pogotovo sa Tiguanom i onom pogrebnim ragom Škoda karoq. Takođe ima lešu liniju od Jeepa compas i Honde CRV.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery