AktuelnoVestiZanimljivosti

Navijač Luisa Hamiltona iz protesta prodaje svoj Mercedes-AMG GLE 63 S

3.88KPregleda

Poput onog dečjeg ponašanja u stilu „neću više da se igram s tobom“, jedan fanatični navijač Luisa Hamiltona neće više da ima bilo šta s Mercedesom.

 

To konkretno znači da se rastaje sa svojim Mercedes-AMG GLE 63 S, nakon kontroverzne trke u Abu Dabiju.

 

Sport u svakom slučaju uključuje navijanje, što nam određuje osećaj pripadnosti i emocije ka nekom timu ili sportisti. Zajedno s njima slavimo pobede i tugujemo prilikom poraza, da bi u ovom slučaju, navijači Luisa Hamiltona su prosto eksplodirali od nezadovoljstva zbog dešavanja u poslednjem krugu finalne trke sezone.

 

Nakon odluke Mercedes-AMG Petronas Formula 1 tima da povuče žalbu i čestita Maksu Ferstapenu na pobedi, jednom navijaču je prekipelo, tako da je odlučio da preduzme izvesne korake.

 

Četrdeset jednogodišnji Nil Stil, „superfan“ Luisa Hamiltona iz Rištona u Lankaširu, odlučio je da proda svoj Mercedes-AMG  GLE 63 S, za koji kaže da je u „perfektnom stanju“.

 

Stil povodom svega izjavio sledeće: „Frustriran sam kao navijač koji posećuje trke, što sam svedočio tome da se titula šampiona Formule 1 odluči u tako neprimerenim okolnostima, i to od strane FIA-inog trkačkog direktora. Imao sam poverenja u Mercedesov tim i verovao da će nastaviti sa žalbom u nastojanju da isprave nepravdu, bez da sam realno očekivao bilo kakvu promenu rezultata.

 

Prodaja automobila je sitnica i neće imati materijalnog uticaja, ali će učiniti da se osećam bolje, a i stvar je principa. Neću da dajem podršku timu niti brendu koji politiku stavlja ispred pravde. Mi, navijači, osećamo se u velikoj meri izneverenim i u pitanje dovodimo vrednosti Tota Volfa i Mercedesa.“

 

Stil je na Twitteru takođe napisao da je „mrtav ozbiljan“ u vezi s prodajom automobila, upitavši da li ima zainteresovanih. On kaže da njegov GLE 63 S dolazi s 5,5-litarskim V8 bi-turbo motorom, kao i da je prešao 20.000 kilometara, dodavši da je u savršenom stanju. Doduše, nije naveo cenu, što možda znači da bi ova radikalna odluka mogla da bude preispitana u budućnosti.

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery