AktuelnoVesti

Lexusovo predstavljanje benzinski pogonjenih modela prošlo neprimećeno

1.23KPregleda

Lexus je nedavno predstavio svoju buduću benzinsku ponudu na Toyotinom EV događaju, što je malo ko primetio.

 

Na jednoj od fotografija koje je objavila japanska marka, može da se vide novi električni modeli , dok se u pozadini nalaze zatamnjene siluete konvencionalno pogonjenih vozila. Radi se o osveženim modelima koji nikada ranije nisu prikazani, a tu je i  misteriozni krosover.

 

 

Šef Toyote, Akio Tojoda, iznenadio je čitav automobilski svet 14. decembra s mamutskom prezentacijom 30 električnih modela, koji će izvršiti svojevrsnu ofanzivu na svetsko tržište. Na pozornici se našlo čak 16 koncepata iza Tojode, uključujući četiri Lexusova elektromobila. Što se ove luksuzne marke tiče, brifing za medije je kasnije ilustrovan crno-belim prikazom koji sadrži više modela i varijacija.

 

Sedam od prisutnih vozila su budući Lexusovi električni koncepti i modeli, dok se u pozadini nalazi još šest automobila. Fotografija je zatamnjena , ali nakon male obrade otkrivamo nešto što bi trebalo da bude aktuelna Lexusova gama, ali s izvesnim obrtom.

 

 

Nijedan od modela na slici se doduše ne može naći u prodajnim salonima trenutno. Pretpostavljamo da je Lexus želeo da nas informiše da električna ofanziva neće kompromitovati buduće konvencionalne modele u ponudi. Model koji se nalazi s leve strane je potpuno nov u portfoliju japanske marke. Mada se obavezao da će postati čisto električni proizvođač do 2035., Lexus ipak pruža šansu novom konvencionalnom modelu ili možda hibridu.

 

Silueta podseća na Toyotu Corollu, tako da bi moglo da se radi o nasledniku ukinutog CT kompakta, mada ipak mislimo da će pre biti da je u pitanju krosover, mada ne Corolla Cross, ranije predstavljena u Evropi.

 

 

Drugi automobili u senci nisu manje interesantni, s karakteristikama koje podsećaju na aktuelne (s leva na desno) UX, NX, RX, GX i ES. Mada pretpostavljamo da se u slučaju UX-a radi o restilizovanom modelu, RX koji vidimo pripada novoj generaciji, koja treba da debituje sledeće godine, premeštajući se na novu TNGA platformu, mada će zadržati aktuelni stil, sem naravno „anfasa“ koji podseća na redizajnirani NX.

 

Dalje prema desno nalazi se nova generacija GX-a, nakon koje sledi sedan, verovatno osveženi ES, s prednjim delom čiji je dizajn u skladu s dizajnom ostalih modela. U ovoj porodičnoj fotografiji nedostaju perjanice, LS limuzina i LC kupe, kao i LX veliki SUV.

 

Vrele Gume

Izvor: Autoevolution

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery