Vesti

Naslednik modela Lamborghini Aventador bi mogao imati tri elektromotora i V12 agregat!?

Takav pogonski sklop bi razvijao preko 1.000 konjskih snaga!

Lamborghini Aventador
1.8KPregleda

Lamborghini Aventador je sa nama još od 2011. godine. Osvežen je tokom 2016, te se očekuje da uskoro stigne njegov naslednik. Ako su najnoviji izveštaji tačni, onda će taj automobil biti prava “zver”.

Lamborghini Aventador

Naime, Car Magazine prenosi da će novi super automobil kompanije Lamborghini imati atmosferski V12 agregat. Međutim, ostaje da se vidi da li će taj agregat biti ista 6,5-litarska pogonska jedinica kao na modelu Aventador ili će on biti potpuno nov. U svakom slučaju, taj agregat će razvijati više od 759 konjskih snaga koliko trenutno razvija Aventador SVJ.  

Međutim, to nije sve. Naslednik modela Aventador će pored V12 SUS agregata imati i asistenciju u vidu elektromotora. Navodi se da će dva elektromotora biti smeštena kod prednje osovine, a da će treći biti smešten kod zadnje. Prema tome, ako gore pomenuti V12 agregat zaista ima pomoć tri elektromotora, onda će taj pogonski sklop razvijati preko 1.000 konjskih snaga.

Navodi se i da će novi super automobil kompanije Lamborghini biti postavljen na jednodelnu “monocoque” šasiju od ugljenikovih vlakana. Takođe, on će imati pogon na svim točkovima.

Nedavno je Maurisio Regiani, šef tehnološkog odeljenja italijanske kompanije, potvrdio da će novi model imati hibridni pogon.

“Zamena za Aventador će imati atmosferski agregat i biće plug-in hibridi. Trentno nam je najveći izazov da napravimo automobil koji će imati hibridni pogon, emocije i koji će biti privlačan klijentima. To je izazov”, naveo je on.

Ostaje da se vidi kako će Lamobrghini nazvati novi model. Njegov dizajn, sa druge strane, bi mogao biti inspirisan konceptom Terzo Millennio.

Lamborghini Terzo Millennio koncept

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery