Vesti

Naslednik modela Koenigsegg Agera debituje ove godine!?

Sajam automobila u Ženevi

Koenigsegg Agera
1.6KPregleda

Naslednik trenutno najbržeg automobila na svetu, modela Koenigsegg Agera, će premijerno biti predstavljen u martu ove godine na Sajmu automobila u Ženevi.

Koenigsegg Agera

Švedski proizvođač automobila nije krio da već neko vreme radi na modelu koji će naslediti Koenigsegg Agera. Prošle godine je objavljena i jedina tizer fotografija za to vozilo.

Od tada su se pojavile i glasine da će se novi model zvati “Ragnarok”, ali to su još uvek samo glasine.

Naime, Dagens Industri, jedan švedski list je preneo informaciju da je ime novog modela još uvek misterija. U tom izveštaju se navodi i da će proizvodnja biti ograničena na 125 primeraka. Automobil tek treba da bude predstavljen publici, ali se veruje da je do sada 72 primeraka već rezervisano.

Koenigsegg Agera

Kako se navodi, srce naslednika modela Agera će biti modifikovana varijanta petolitarskog twin-turbo V8 agregata. Zahvaljujući modifikacijama njegova izlazna snaga bi trebalo da bude 1,440 “konja”, što je za 80 KS više nego što razvija Agera RS sa One paketom opreme.

Veruje se da postoji šansa da će Koenigsegg sa novim modelom pokušati da postavi novi svetski rekord za najbrži automobil. Taj rekord  trenutno drži model Agera RS koji je postigao brzinu od 457 km/h.

Koenigsegg Agera

Ako novi model zaista bude predstavljen u Ženevi, u narednim mesecima možemo očekivati navalu tizer fotografija.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery