Vesti

Najprodavaniji “muscle” automobil u 2018. godini je…?

Naravno, Ford Mustang!

Ford Mustang 2019
2.02KPregleda

Najprodavaniji “muscle” automobil prošle godine na tlu SAD je naravno bio Ford Mustang. Dodge Challenger je ostvario najbolje rezultate prodaje od 2008. godine.  

Tokom prošle godine, Dodge je tlu SAD prodao ukupno 66.716 primeraka modela Challenger. Time je pobeđen prethodni rekord od 66.377 prodatih primeraka iz 2015. godine. U poređenju sa 2017. godinom, Dodge Challenger je ostavrio porast prodaje od 3%. To je i te kako interesantno, naročito ako u obzir uzmemo činjenicu da njegov dizajn nije drastično menjan više od decenije.

Dodge Challenger

Međutim, Dodge je uspeo da zadrži kupce predstavljanjem novih, uzbudljivih i limitiranih varijanti, kao što je model sa pogonom na svim točkovima ili Challenger Demon koji razvija impresivnih 808 konjskih snaga.

Dodge Challenger

Što se modela Ford Mustang tiče, on je tokom prošle godine prodat u 75.842 primeraka na tlu SAD. To je bilo dovoljno da dobije titulu najprodavanijeg “muscle” automobila u Americi 2018. godine. Interesantno je što je prodaja ovog modela pala za 7,4 procenata u odnosu na 2017. godinu. Po svemu sudeći, restilizovani model nije toliko privlačan ljudima. Mada postoji mogućnost da veliki broj njih čeka da na tržište stigne Mustang Shelby GT500, čije se premijera očekuje ove godine.

Ford Mustang 2019

Treće mesto je pripalo modelu Chevrolet Camaro. Tokom prošle godine, Chevrolet je prodato 50.963 jedinica modela Camaro, što je za čak 25% manje nego 2017. godine. Naime, prošle godine je kompanija predstavila restilizovanu verziju ovog modela, ali se ona nije dopala kupcima. Iz tog razloga, Chevrolet je primoran da radi na restilizovanju restilizovane verzije modela Camaro.

Chevrolet Camaro

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery