Predstavljamo

Audi A6 Allroad – Premijera!

Nova, četvrta generacija

Audi A6 Allroad četvrta generacija
1.09KPregleda

Audi nastavlja tradiciju koju je započeo 1999. godine, predstsavljanjem četvrte generacije Audi A6 Allroad modela.  Kao alternativa za modele Volvo V90 Cross Country i Mercedes-Benz E-Class All-Terain, odignuti, luksuzni karavan proizvođača iz Ingloštata spaja off-road sposobnosti sa udobnom vožnjom na asfaltu.

Audi A6 Allroad četvrta generacija

Spoljašnji dizajn

Audi A6 Allroad se od ostalih A6 Avant modela razlikuje po dodacima na spoljašnjem dizajnu. Tu su plastične obloge na karoseriji, zaštita podvozja i povišeni klirens. Takođe, ovaj model je postavljen na felne veličine 18 cola (kao opcija su dostupne felne veličine od 19 do 21 cola).

Mehanizacija i agregati

Tu je i adaptivno vazdušno vešanje sa kontrolisanim amortizerima i podesivom visinom vozila. Visina vozila zavisi od izabranog režima vožnje i brzine kojom se automobil kreće. U Auto i Comfort režimu, novi Audi A6 Allroad ima klirens od 139 mm. U maksimalno povišenom položaju A6 Allroad je viši za još 45 mm.

Pri brzinama većim od 120 km/h, automobil se automatski spušta za 15 mm. U Offroad režimu vožnje, koji se koristi na neasfaltiranim putevima, brzina je ograničena na 80 km/h, a karoserija se automatski podiže za dodatnih 30 mm u odnosu na standard.

Pored adaptivnog vazdušnog vešanja, novi Audi A6 Allroad kao standard ima i Quattro AWD. Nova generacija ovog modela opremljena je i sistemom za kontrolisano spuštanje niz strme terene. Brzina se, kada je taj sistem aktivan, automatski ograničava na 30 km/h, a ovo ograničenje može da bude i niže, po želji vozača.

Vozaču su na raspolaganju šest režima vožnje, a to su: Dynamic, Automatic, Comfort, Efficiency, Allroad i Lift.

Srce ovog modela je trolitarski TDI dizel agregat sa “blago” hibridnom tehnologijom. Ovaj agregat je dostupan u tri konfiguracije. Prva razvija 228 KS (170 kW) i 500 Nm obrtnog momenta. Druga razvija 282 KS (210 kW) i 620 Nm obrtnog momenta. Treća razvija 344 KS (257 kW) i 700 Nm obrtnog momenta. U svim konfiguracijama je ovaj agregat povezan sa osmostepenom tiptronic transmisijom. Sportski difernecijal koji ravnomerno deli snagu između zadnjih točkova, dostupan je kao opcija.

Enterijer

Kada je reč o enterijeru, kupci se mogu opredeliti između tri boje. To su crna, bež i braon. Presvlaka od crne tkanine i malo kože je standardna, dok su bež i braon tonovi boje, zajedno sa Valcona perforiranom kožom dostupne kao opcija. Sportska sedišta presvučena kombinacijom alkantare i kože u dve boje se dodatno naplaćuju.  Kao opcija su dostupni i panorama stakleni krov, funkcija masaže na prednjim sedištima i slično.

Novi Audi A6 Allroad ima isti infotejnment sistem kao modeli A6 i A7 veličine 10,1 inča u najskupljoj varijanti. U jeftinijim verzijama ekran infotejnment sistema ima dijagonalu od 8,6 inča. Kao opcija je dostupan i Audi Virtual Cockpit sa ekranom od 12,3 inča.

Audi A6 Allroad “20 Years”

Povodom činjenice da je ova, četvrta generacija nastala nakon 20 godina od originalnog modela, dostupan je i specijalni Audi “20 Years” A6 Allroad. On je dostupan u tri boje karoserije: zelenoj, beloj i braon. Postavljen je na felne veličine 19 cola i slično.

Cena i dostupnost

Novi Audi A6 Allroad će na određeim tržištima početi da se prodaje već ovog meseca. Uvodna cena po kojoj će se on prodavati u Nemačkoj je 61.500 evra.  

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery