AktuelnoEco GreenVesti

Najjeftiniji evropski EV, Dacia Spring na tržište dolazi 1. marta 2021.

9.85KPregleda

Jedan od najvažnijih igrača na planu nulte emisije u Evropi je svakako Renault, koji pažljivo ulazi na teritoriju priuštivih električnih automobila uz pomoć svoje rumunske filijale – Dacije

 

Dacia je sada na putu da lansira svoj prvi čisto električni model, Spring, koji na tržište treba da stupi u proleće. Zapravo, radi se o preimenovanom Renaultu City K-ZE, malom elektromobiu koji se od prošle godine nalazi na kineskom tržištu.

 

Ovde nema iznenađenja. Najmnogoljudnija zemlja sveta je ujedno i najveće tržište električnih automobila, s mnoštvom sopstvenih lokalnih brendova, a Renault, kao ekspert u oblasti proizvodnje električnih automobila, pridružio se „žurci“ sa sopstvenim modelom, kreiranim da doprinese nultoj emisiji. Sasvim racionalna odluka je bila da Dacia iskoristi prednosti novajlije i iskoristi njegovu platformu za svoje potrebe.

 

Još u oktobru, kada je Spring predstavljen, kompanija je naglasila da ovo vozilo neće biti sjajno samo za ličnu upotrebu, već i za usluge prevoza. Takođe, obećano je prisustvo na tržištu u skladu s imenom (spring – proleće).

 

Iz tog razloga su francuski konglomerat i jedan od njegovih lokalnih partnera koji se bave uslugom prevoza, E.Leclerc, najavili da će „ubrzati stvari“ uz pomoć Dacije. Da budemo precizniji, ove dve kompanije, koje uživaju u dugoročnom partnerstvu koje datira od pre deset godina, ekskluzivno će u ponudu staviti električnu Dacijju Spring kroz E.Leclercove 504 agencije za rentiranje, počev od 1. marta 2021.

 

„Drago mi je što možemo da podstaknemo naše kupce da se odluče za električni prevoz u ovako širokom obimu. Na ovaj način, mogu da isprobaju ovaj tip automobila bez bilo kakve zadrške, a zatim s vremenom usvoje ovu vrstu prevoza. Upravo je to poenta svih naših napora za zaštitu životne sredine i unapređivanje kupovne moći. Zahvaljujući Renault grupi i njenom Dacia brendu, moći ćemo da pružimo posebno povoljne ponude“, objasnio je Mišel-Eduard Leklerk, predsednik Centres E.Leclercovog strateškog komiteta.

 

Po ovom ugovoru, E.Leclerc će priuštiti ni manje ni više nego 4.000 elektromobila, 3.000 Dacia Springa i još 1.000 primeraka Renault Zoea. S manjim paketom baterija (26,8 kWh) od Renaultovog kompakta, mali rumunski EV će moći da prevali 295 do kilometara (po WLTP-u).

 

Nažalost, još uvek nema informacija vezanih za cenovnik, pa čak ni onaj vezan za iznajmljivanje u okviru E.Leclerc flote.

 

Vrele Gume

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery