AktuelnoVesti

Najbahatiji vozači u SAD – Audi i BMW na „podijumu“

1.77KPregleda

Podaci su izvučeni iz registrovanih saobraćajnih prekršaja iz 2,5 miliona prijava za osiguranje

 

Bahato ponašanje u vožnji u suštini ne bi trebalo da bude povezano sa samim automobilom. Možete voziti Fiat Pandu i biti „najgori vozač na svetu“. Međutim, čini se da neke automobilske marke i modeli nekako češće utiču na vozače u smislu lošeg ponašanja.

 

Portal koji se bavi poređenjima u okviru automobilskog osiguranja, Insurify, upravo je to i dokazao kroz 2,5 miliona prijava za osiguranje u svojoj bazi podataka. U dotičnim prijavama se nalaze informacije poput ranijih incidenata i kazni, uz godište i model automobila koji vlasnici voze ili su vozili.

 

Na ovaj način, Insurify je izvukao saobraćajne prekršaje povezane s bahatim ponašanjem na putu, poput nepropuštanja vozila s prvenstvom prolaza, nepoštovanja obaveznog zaustavljanja, neobazrive vožnje u „rikverc“, preticanja gde nije dozvoljeno, uličnog trkanja i bežanja s lica mesta nakon izazivanja incidenta.

 

Evo 10 modela automobila koje voze „najbezobrazniji“ vozači:

 

  1. Audi A4

 

Vozača registrovanih i kažnjenih za bahato ponašanje: 44,8 od 1.000.

 

Vlasnicima Audija A4 se često pripisuje loše ponašanje prema pešacima u saobraćaju. Po Insurifyju, vozači A4 četiri puta češće ne propuštaju pešake u odnosu na prosek.

 

 

  1. Honda Element

 

Vozača registrovanih i kažnjenih za bahato ponašanje: 45,4 od 1.000.

 

Vozačima Honde Element se pripisuje odsustvo pružanja prvenstva prolaza drugim vozačima, dvostruko češće nego što je to slučaj s prosečnim motorizovanim učesnicima u saobraćaju.

 

 

  1. Hyundai Veloster

 

Vozača registrovanih i kažnjenih za bahato ponašanje: 46 od 1.000.

 

Vozačima Hyundai Velostera se takođe češće dešava da  ne pruže prvenstvo prolaza drugim vozačima, i to više nego dvostruko više u odnosu na prosek. Međutim, Insurify takođe ističe da su vozači Velostera šesti na listi automobila čiji se vlasnici najčešće kažnjavaju zbog prekomerne brzine.

 

 

  1. Acura ILX

 

Vozača registrovanih i kažnjenih za bahato ponašanje: 46,4 od 1.000.

 

Još jedna Honda (tehnički). Vozači Acure ILX su na sedmom mestu, iz razloga što čine prekršaje više nego dvostruko češće u odnosu na prosek.

 

 

  1. Acura TLX

 

Vozača registrovanih i kažnjenih za bahato ponašanje: 47 od 1.000.

 

Vozači TLX-a češće pretiču gde ne treba i „zaboravljaju“ da se zaustave tamo gde stoji znak „stop“. Insurify navodi da vlasnici ovog modela 81,7 odsto češće čine prekršaje prilikom preticanja i 72,1 odsto češće ne staju na znak „stop“ u odnosu na prosek.

 

 

  1. Toyota Celica

 

Vozača registrovanih i kažnjenih za bahato ponašanje: 47,6 od 1.000.

 

Poslednja Celica je s proizvodnih linija sišla pre više od 10 godina, ali to njenim vozačima očigledno „ne smeta“ da se nađu u top 10. Po Insurifyju, vozači ove Toyote imaju dvostruko više šansi da budu kažnjeni za nedozvoljeno preticanje u odnosu na prosečne vozače.

 

 

 

 

 

  1. Subaru WRX

 

Vozača registrovanih i kažnjenih za bahato ponašanje: 49,7 od 1.000.

 

Vozačima ovog Subarua se često pripisuju prekršaji vezani za nekorektne promene vozne trake i nedozvoljeno preticanje, što rade više nego dva puta češće u odnosu na prosek.

 

 

  1. Audi A5

 

Vozača registrovanih i kažnjenih za bahato ponašanje: 54,3 od 1.000.

 

Insurify navodi da se vozači Audija generalno smatraju jednima od najbahatijih, ali oni koji su za volanom A5, čak 8,8 puta češće ne propuštaju pešake u odnosu na druge vozače. Takođe, nisu „odani poštovaoci“ crvenog svetla na semaforu i znaka „stop“, koje ignorišu 1,5 puta češće u odnosu na prosek.

 

 

  1. BMW serije 7

 

Vozača registrovanih i kažnjenih za bahato ponašanje: 56,2 od 1.000.

 

Po ovoj studiji, vozači BMW serije 7 više nego dvostruko češće praktikuju bahatu vožnju u odnosu na nacionalni prosek. Doduše, nije navedeno da li su „nasilnici“ vlasnici vozila ili šoferi…

 

 

  1. BMW serije 4

 

Vozača registrovanih i kažnjenih za bahato ponašanje: 58,9 od 1.000.

 

Slično vozačima A5, i oni koji su za volanima BMW-a serije 4 ne ustupaju prvenstvo pešacima, ignorišu crvena svetla na semaforu, kao i znak „stop“, ali to rade – češće. To ih stavlja na sam vrh liste najbezobzirnijih i bahatijih vozača u SAD, mada stvari verovatno stoje slično i kada je reč o drugim regionima.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery