AktuelnoVesti

Na internet „procurile“ fotografije Lade Nive za 2021.

22.5KPregleda

Unapređeni SUV kao derivat GM-ove tehnologije s „anfasom“ u stilu Toyote RAV4, „procurio“ je na ruskim društvenim mrežama

 

Fotografije pretproizvodnog modela Lade Nive za 2021. jasno pokazuju da je inspiracija, što se dizajna tiče, pronađena u japanskom bestseleru.

 

Tandem restilizovanih SUV-a je predstavljen na fotografiji koja se pojavila na ruskom pandanu Facebooka – Vkontakte. Ono što može da se primeti je široka, plastična maska hladnjaka i uska, visokopostavljena kućišta farova, u velikoj meri nalik na stajling Toyote RAV4.

 

 

Predstavljeni automobili poseduju temeljno zaštićenu karoseriju i „snorkel“, što znači da je reč o vozilima spremnim za ozbiljne „off-road“ izazove.

 

Međutim, restilizovana Niva koja se našla na društvenim mrežama nije ažurirana verzija obožavane ikone, koju i dalje proizvodi AvtoVaz, s oznakom Lada 4×4, već je zapravo restilizovana verzija Lade Nive II, bazirane na GM-ovoj arhitekturi, koja datira s kraja prošlog milienijuma.

 

Naime, 1999., pod ugovorom s General Motorsom, pojavio se novi SUV s petoro vrata, veoma sličan tadaškoj Kiji Sportage, koji je prodavan kao „Chevy Niva“.

 

U julu ove godine, budući da je kompletiran otkup GM-ovog udela, ažurirana „nova Niva“ je ponovo lansirana kao Lada Niva.

 

Ispod haube poseduje 1,7-litarski benzinski motor s 80 ks i 125 Nm, uparen s petostepenim manuelnim menjačem i permanentnim pogonom na sve točkove s reduktorom. Reč je o istom motoru koji je koristila i prvobitna Chevy Niva 1999., a ono što je interesantno je da raspolaže s manje snage u poređenju s klasičnom Nivom (Lada 4×4), koja isporučuje 83 ks.

 

Cene za novi modeli počinju od 708 hiljada rubalja (7.890 evra), odnosno 794 hiljade rubalja (8.880 evra) za „off-road“ verziju. Dakle, Nika košta blizu trećine cene za ulaznu Toyotu RAV4 u Rusiji.

 

Vrele Gume

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery