AktuelnoVesti

Modeli automobila za 2021. s najkvalitetnijim sedištima po J.D. Poweru

3.21KPregleda

J.D. Power je poznat po raznoraznim rangiranjima i analizama automobila, a posebno po „Inicijalnoj studiji kvaliteta“, koja otkriva koji to novi modeli zadaju najmanje glavobolje svojim vlasnicima.

 

Ovoga puta je reč o kvalitetu sedišta i zadovoljstvu kupaca automobila u SAD. U J.D. Powerovom istraživanju za 2021., anketa je uključila 110.827 kupaca vozila iz 2021. modelne godine nakon 90 dana vlasništva, od februara do jula ove godine.

 

Kao i obično, kvalitet sedišta se meri kroz broj problema registrovanih na 100 vozila (PP100). Što je brojka manja, bolji je kvalitet.

 

S tim u vezi, Hyundai Elantra se kotira u samom vrhu u kategoriji kompaktnih automobila sa samo 5,7 poena, dok su Honda Civic i Volkswagen Golf na drugom, odnosno trećem mestu u istoj klasi.

 

U međuvremenu, Honda Clarity je najbolja u D segmentu s 5,3 poena, dok Dodge Charger i Nissan Maxima ne zaostaju mnogo.

 

Nissan Rogue (X-Trail) vodeći je u segmentu kompaktnih SUV/krosovera, a slede Ford Mustang Mach-E i Honda CR-V. Treba istaći da je Rogue ostvario najbolji skor generalno (4,2 poena), nadmašujući i premijum marke.

 

S druge strane, Chevrolet Blazer, Hyundai Palisade i Nissan Murano, najbolji su kategoriji srednjih/velikih SUV/krosovera.

 

Što se kamioneta tiče, Ram 1500 ima najkvalitetnija sedišta u svojoj klasi, dok se iza njega nalazi bestseler Ford F-150. Treće mesto s neznatnim zaostatkom zauzima GMC Sierra.

 

Među premijum proizvođačima, Porsche 718 je vodeći u kategoriji automobila, dok u SUV/krosover segmentu kolo vodi Lexus UX. Lexus RC i Genesis G90 zaokružuju podijum kod premijum automobila, dok su to kod „teškaša“ Lexus LX i BMW X4.

 

Vrele Gume

Izvor: J.D. Power

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery