Vesti

Mini iz 1968. godine koji vraća u prošlost!

Ovaj automobil je prešao samo 430 kilometara...!

Mini MK1 iz 1968. godine
1.62KPregleda

Tokom 60-ih i 70-ih godina, Mini je važio za jedan od najboljih gradskih automobila. Njegove male dimenzije su mu pružale veliku agilnost u vožnji kroz grad. Takođe, parking nikada nije bio lakši.

Mini MK1 iz 1968. godine

Iako je sada ovo automobil koji se svrstava u oldtajmere, on i dalje zauzima mesta u srcima mnogih. Tome u prilog ide i činjenica da je reč o jednom od najsimpatičnijih automobila svih vremena.

Danas se retko pronalaze očuvani orignalni Mini modeli. Oni koji žele ovo vozilo moraju da se bace na ozbiljnu restauraciju kako bi mašine stare preko 50 godina mogle ponovo da rade. Međutim, skoro je pronađen Mini koji je ležao netaknut u jednoj garaži u Londonu više od 50 godina. Verovali ili ne, on na svom odometru ima pređenih svega 271 milju (oko 430 kilometara).

Mini MK1 iz 1968. godine

Reč je o prvoj generaciji Morris Minor-Mini Super De Luxe modelu iz 1968. godine. Njega je kupila gospođa B. Džouns sa namerom da ga vozi kad položi vozački ispit. Nažalost, ona to nikada nije uradila i njen tek kupljeni Mini ostao je zaključan u garaži. Nakon više od pola veka, naslednici gospođe Džouns pronašli su ovaj automobil koji je bio u perfektnom stanju.

On je bio prekriven zaštitnim folijama, a čak su i sedišta u kabini bila prekrivena kako se ne bi isprljala od prašine. Stručnjaci kažu da je ovo najbolje očuvani Mini primerak na svetu i da njegova vrednost tek treba da se proceni, jer ovde nije reč o restauraciji, već o automobilu sa svim originalnim delovima koji kao da je došao iz vremeplova.

Izvor: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery