970_250_eko
Vesti

BMW X3 M i X4 M i zvanično predstavljeni!

Od 0 do 96 km/h za samo 4,1 sekundu

BMW X3 M i X4 M
1.17KPregleda

BMW je danas i zvanično predstavio modele X3 M i X4 M! Oba modela počeće da se proizvode u aprilu. Za ubrzanje od 0 do 96 km/h im je potrebna samo 4,1 sekunda.

BMW X3 M i X4 M

Modele BMW X3 M i X4 M pokreće novi twin-turbo šestocilindarski agregat radne zapremine tri litara. Taj agregat razvija 473 konjskih snaga (352 kW) i 598 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa osmostepenim M Steptronic menjačem preko kog se snaga šalje svim točkovima. Zahvaljujući tome, modeli X3 M i X4 M iz mesta do 96 km7h ubrzavaju za samo 4,1 sekundu. Oni postižu elektronski ograničenu brzinu od 280 km/h.

Međutim, onima kojima ni to nije dovoljno, na raspolaganju će biti modeli X3 i X4 M Competition. Oni poseduju unapređeni agregat koji razvija 503 konjske snage (375 kW). Međutim, broj obrtnog momenta je ostao isti, 598 Nm. Zahvaljujući dodatnoj snazi, ovi modeli do 96 km/h ubrzavaju za samo 4 sekundi i postižu maksimalnu brzinu od 284 km/h. Naravno, uz opcionalni M Driver paket.

BMW X3 M i X4 M

S obzirom da su sva četiri modela proizvod performantnog M odeljenja bavarske kompanije, oni imaju i druge performante komponente. Počevši od vešanja, preko podešavanja šasije i Active M diferencijala i performantnog kočionog sistema sa diskovima od 395 mm napred i 370 mm pozadi.

BMW X3 M i X4 M

Dizajn

Kako bi se razlikovali od standardnih modela X3 i X4, M verzije ovih automobila imaju crnu masku (grill) i sveukupno agresivni dizajn prednjih dela automobila. Za to su delom zaslužni i veći usisnici za vazduh.

Kupcima će na raspolaganju biti i aerodinamični poklopci retrovizora, jedinstveni difuzor i izduvni sistem sa četiri izduvne cevi. Tu su i M spojleri i felne veličine 20 cola.

Competition verzije ovih modela su manje-više isti. Međutim, tu su crni detalji, felne veličine 21 cola i M Sport izduvni sistem sa crnim, hromiranim izduvnim cevima.

Krajem godine kupcima će na raspolaganju biti i M Carbon paket koji se sastoji od nekoliko detalja izrađenih od ugljenikovih vlakana. Tu mislimo na difuzor i poklpoce retrovizora.

Enterijer

U kabini modela X3 M i X4 M se ističu Vernasca kožna sportska sedišta i kožom obmotani volan. Tu je M digitalna instrument tabla, jedinstvena rućica menjača i slično. Slični su i modeli u Competition varijanti, s tim što oni imaju M Sport sedišta presvučena Merino kožom. Tu je i GPS navigacija i Haraman Kardon ozvučenje. Dostupni su i brojni sistemi za asistenciju vozaču.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery