AktuelnoF1Vesti

Mihael Šumaher tehnički i fizički bio superiorniji nego što je to Hamilton danas

3.75KPregleda

Sada, nakon što je Luis Hamilton oborio rekord Mihaela Šumahera po broju osvojenih „gran prija“, sasvim je očekivana poplava debata na internetu u vezi s tim  koji je od dva šampiona bolji.

 

Generalno, među uticajnim ličnostima u auto-moto sportu vlada konsenzus da je Šumi ipak bio za nijansu superiorniji, bez da se umanjuje veličina Luisa Hamiltona.

 

Navijači kao navijači, naravno da su podeljeni u svojim mišljenjima, ali mahom smatraju da je poređenje neosnovano jer su se dva F1 velikana takmičila u različitim automobilima, prilično drugačijim po pitanju onoga što zahtevaju od vozača.

 

Ipak, Felipe Masa, gostujući u „In the Fast Lane“ podkastu, pokušao je da definiše neke razlike između Šumija i Luisa.

 

 

„Dakle, smatram da ih je veoma teško porediti, posebno iz razloga što se nisam trkao s Luisom u istom timu. Moje mišljenje je da treba da se trkate s obojicom u istom automobilu, da biste u potpunosti razumeli kako stvari stoje.

 

Međutim, obojica su potpuno neverovatni, talentovani i kompletni vozači po mnogim pitanjima, konstatovao je bivši vozač Ferrarija.

 

Čak i Masa nalazi da je izazov staviti Hamiltona i Šumahera „na crtu“. Mada on smatra da je Mihael bio veći radnik od Luisa, Britanac uprkos tome nije imao problem da ostvari izuzetne rezultate.

 

 

Britanac nije do te mere tehnički verziran kao što je to bio Nemac, ali je dovoljno upoznat s materijom da bi dobijao trke. Za tim je to sve što traže od čoveka u kokpitu.

 

„Mislim da je prilično teško da ih poredim, ali bih rekao da je s tehničkog aspekta Mihael dominirao. Ne vidim da Luis nešto specijalno radi s inženjerima niti razume sve što se tiče inženjeringa  bolida, a mislim da i nije 100 odsto upoznat sa svojim automobilom.

 

Takođe, Mihael je vredno trenirao i fizički bio veoma spreman. Luis nije baš takav što se tiče treninga i forme.

 

Nije takav ni iz tehničke perspektive, ali sve odrađuje na savršen način“, rekao je Brazilac.

 

„On je iskazao svoj talenat. Možda je s tog aspekta i bolji, jer bez obzira što ne radi vredno kao što je to Šumaher radio, on sve može da odradi na savršen način“, zaključio je Masa.

 

Mnogi u F1 zajednici se slažu s Masom, da Luis ne poseduje ni blizu tehničko znanje kao što je to bio slučaj s Šumaherom, ali to što zna ga je definitivno dobro služilo do sada.

 

Vrele Gume

2 Komentara

  1. Pa, ima i na onom drugom clanku vrelih guma gde se prica o hvalospevu britanske stampe da je kad je bila kisa Hamilton poceo da pada u poziciji. Sumaheru se to ne bi desilo, naprotiv, njega bi to dodatno podstaklo.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery