AktuelnoF1Vesti

Mercedesovi bolidi ponovo „srebrni“ od 2022.

2.52KPregleda

Prvi put u 11 godina, Mercedes AMG Petronas F1 tim je promenio boju svojih bolida iz „srebrne“ u crnu pred sezonu 2020.

 

Ekipa iz Breklija je inicijalno i za tu godinu predvidela još jedno „srebrno“ izdanje, ali je zbog masovne svetske kampanje u borbi protiv rasizma odluka promenjena, jer znamo da je sedmostruki šampion, Luis Hamilton, koji vozi za Mercedes, i sam tamne puti.

 

Na kraju je i cela F1 zajednica udružila snage i podržala antirasistički pokret, da bi se uskoro zaboravilo na to, pa su mnogi očekivali da će se Mercedes vratiti na svoje tradicionalne boje 2021. Međutim, to se nije desilo.

 

Bolidi svetskih šampiona su ostali crni, ali s crvenim detaljem (INEOS) povrh poklopca motora. Sada, kada je turbulentna sezona iza nas, Mercedes na scenu vraća svoj „srebrne strele“ brend.

 

Uostalom, to je i želja navijača ovog tima. Po nemačkim medijima, karijera crnih bolida se završava, tako da će od 2022. W13 ponovo u igru vratiti poznatu srebrnu nijansu.

 

U Mercedesu su verovatno zaključili da su dve godine podrške Luisu Hamiltonu i antirasističkom pokretu bile dovoljne, mada je sedmostruki šampion i dalje aktivan po tom pitanju.

 

Ono što takođe možemo očekivati je da novi bolidi neće biti 100% „srebrni“, uzimajući u obzir promene poslednjih par godina što se sponzorstava tiče.

 

INEOS je potvrdio ulazak u vlasničku strukturu, a njegov crveni „brending“ će biti komplementaran sa srebrno-plavom temom Petronasa.

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. Još pre dve sezone sam pisao da je Luis Hamilton najveća štetočina formule 1. Ne samo što je kao aktivista ultra levičarske ANTIFA koji su hteli i uspeli da sruše Trampom zagovarao crni rasizam preko pokreta „Crni životi su važni“ i tako izazvao FIA čelnike da ga u Sočiju kazne i naredbu da se osim kombinezon ne mogu nositi poruke sa političkim porukama ali i uticao na Fetela da i on zagovara LGBT prava. Uporno tvrdi da u automobilskom sportu mogu učestvovati samo „Tatin sinovi“ i samo bogati i kroz zube da je to sport belaca i ako je za to Ser Luis najveći krivac jer dok su Nemci, Italijani, Brazilci, Španci, Skandinavci pa Rusi i Japanci doživeli da se mladi trkači takmiče zajedno sa svojim idolima. Najnoviji šampion je pokazao da je faktički iz pelena uskoro u formulu, otac mu se takmičio, čak mu je i prelepa supruga ćerka šampiona koja je bila u vezi takođe sa trkače formule 1.
    Ali,ovo je siptomatično izgleda da će sledeća sezona novim dizajnom, gumama i smanjenom razlikom među timovima obeshrabri i onako pokolebanom Ser Luis koji se nije baš viteški ponašao zbog pretrpljenog poraza.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery