Vesti

Mercedes proširuje ponudu modela sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom!

Do kraja ove godine biće dostupno čak 10 modela sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom

Mercedes PHEV
1.32KPregleda

Ova 2019. godina će biti godina “plug-in hibrida” za Mercedes. Naime, ovaj nemački gigant planira da do kraja ove godine na tržište lansira 10 elektrifikovanih EQ modela!

Mercedes PHEV

Modeli kao što su C-klasa, E-klasa i S-klasa se već prodaju sa elektrifikovanim pogonom. U slučaju modela C i E-klase, taj elektrifikovani pogon dolazi u kombinaciji sa benzinskim i dizel agregatima.

Međutim, nemački proizvođač automobila će svojoj gami plug-in hibridnih modela dodati i GLC i GLE SUV modele, kao i PHEV verziju A-klase. Ako je verovati ranijim izveštajima, A-klasa u PHEV varijanti će imati četvorocilindarski, benzinksi agregat radne zapremine 1,3 litara i elektromotor koji razvija 90 konjskih snaga. Isti pogonski sklop će se naći i na B-klasi i na najavljenom GLB SUV modelu.

Mercedes planira da do 2022. godine u potpunosti elektrifikuje svoju gamu. Njegovi modeli će se deliti u tri kategorije. To su: EQ Boost 48V “blago” hibridni, EQ Power plug-in hibrdini i potpuno električni EQ modeli.  

Plug-in hibridni modeli su jako značajni za Mercedes jer će zahvaljujući njima potencijalni kupci moći da uvide prednosti električnih vozila.

Klaus Elers, šef odeljenja za pogone kompanije Mercedes, je naveo da će neki SUS agregati i falje imati veliku ulogu u budućnosti. Predstavnici kompanije očekuju da do 2025. godine 40% od ukupne prodaje automobila budu elektrifikovana vozila. Procenjuje se da će 15-25% od tih 40% biti potpuno električni modeli.

Mercedes PHEV

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery