Vesti

Cupra će 22. februara premijerno predstaviti svoj novi SUV koncept!

Javna premijera na ženevskom sajmu automobila

Cupra SUV koncept
1.71KPregleda

Cupra, podbrend kompanije Seat, je rođen 22. februara 2018. godine. Tada je predstavljena sportska verzija modela Ateca. Ove godine, na isti datum će biti predstavljen i novi SUV konpcet model.  

Cupra SUV koncept

Na internetu je objavljena tizer fotografija na kojoj vidimo automobil čije zadnje svetlosne jedinice podsećaju na model Tarraco. Međutim, ovaj model je širi i čini nam se da je linija krova malo niža.

Logično je da se postavi pitanje da li je ovaj koncept zapravo uvod u nove SUV-kupe model koji će navodno nositi ime Terramar? Naravno da je tako nešto moguće. Tome u prilog ide i činjenica da je ovaj konpcet opisan kao “prvo vozilo razvijeno prvenstveno za Cupra brend”. Izvršni direktor kompanije, Vejn Grifits ga opisuje kao: “specijalan i jedinstven automobil sa izvanrednim dizajnom”.

S obzirom na to što predstavlja Cupra, očekujemo da ovaj model ima jak pogonski sklop. Velike su šanse da se ispod njegove haube nađe četvorocilindarski agregat zapremine dva litara sa turbo punjačem koji kod modela Cupra Ateca razvija 296 konjskih snaga.

Još jedna moguća opcija je dvolitarski twin-turbo dizel agregat iz modela Škoda Kodiaq RS. Taj agregat kod modela češkog proizvođača razvija 237 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta.

Nakon što premijerno bude predstavljen sledećeg petka, ovaj model će biti predstavljen i na Sajmu automobila u Ženevi.

Još uvek nema informacija o tome kada ćemo videti serijski model, ali ne bi nas iznenadilo da se to desi pre kraja ove godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery