AktuelnoIAA Minhen 2021.

Mercedes-EQB sada i u Evropi

2.43KPregleda

Nakon prvog pojavljivanja u Kini, kompaktni EV SUV s tri reda sedišta postaje globalna afera.

 

Mercedes-Benz vrši električni „blickrig“, jer je u Minhenu izveo čitavu „bulumentu“ elektromobila, kako onih na namenskoj platformi, tako i onih izvedenih iz konvencionalnih modela. Među potonjima je i EQB, zasnovan na GLB krosoveru.

 

 

Ovo je evropska premijera EQB-a, koji raspolaže autonomijom do 420 kilometara, koju obezbeđuje zadnje postavljen elektromotor. Tu zaostaje za Audijem Q4 e-tron (488 kilometara), kao i Teslinim Modelom Y, koji može da prevali preko 480 kilometara.

 

 

EQB 300 isporučuje 228 ks i 390 Nm, što su brojke koje nadmašuju benzinski GLB 250 (224 ks i 350 Nm). Kome to nije dovoljno, može da se odluči za EQB 350, koji isporučuje 292 ks i 520 Nm. Mercedes nije objavio podatke koji se tiču ubrzanja i maksimalne brzine.

 

 

Električna varijanta se jasno razlikuje od kutijastog GLB-a jedinstvenim, prepoznatljivim anfasom, koji krali LED svetlosna traka u punoj širini i polirano crna maska, koja je zaštitni znak EQ modela.

 

 

Sličan kolorit je prenesen i u enterijer, sa svetlo ružičastim i „električno“ plavim akcentima na HVAC otvorima, u okviru osvetljenja armaturne table i sedištima.

 

 

Cenovnik za EQB još uvek nije obelodanjen.

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery