AktuelnoVesti

Skinut veo s luksuznog Audi A8 L Horch pred premijeru u Kini sledećeg meseca

8.53KPregleda

Audi A8 L Horch, imaće oficijelnu javnu premijeru sledećeg meseca na Salonu automobila u Gvangžuu 2021., ali pre toga, ekipa iz Ingolštata nam je pružila uvid u novi luksuzni model.

 

Nažlost, ova luksuzna limuzina je trenutno namenjena samo za kinesko tržište. Novajlija s „Horch“ bedžom dobija značajna unapređenja u odnosu na standardni A8, što će ga staviti naspram Mercedes-Maybacha S klase u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

 

 

Produženo međuosovinsko rastojanje čini A8 L 130 milimetara dužim u odnosu na standardni model, a dužina mu u totalu iznosi 5,45 metara. Dodatni prostor obezbeđuje obilje prostora za putnike pozadi, gde će zapravo vlasnici i provoditi vreme, jer će za volanom biti šofer. Što se ekskluzivnih stvari po pitanju karoserije tiče, tu su posebne boje – siva i zelena, zatim polirani naplaci od 20 cola i specijalne „Horch“ oznake. Digitalni matrični LED farovi napred i OLED rešenje pozadi, u okviru su standardnog paketa.

 

 

Za pogon je zadužen Audijev 3,0-litarski V6, uparen s 48-voltnim blagim hibridnim sistemom. Ovaj sklop isporučuje 344 ks i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je i više nego dovoljno, budući da je akcenat na vrhunskom komforu a ne sirovoj snazi. Uparen je s osmostepenom menjačkom kutijom, koja uz pomoć quattro pogonskog sistema snagu šalje na sva četiri točka.

 

 

A8 L Horch pristiže s B&O 3D audio sistemom, mirisnim notama za kabinu i jonizatorom vazduha. Putnici na prednjim i zadnjim sedištima mogu da uživaju u osam režima masaže, kao i u čitavom nizu naprednih tehnologija. Pozadi je dostupan centralni ekran info-zabavnog sistema preko kojeg mogu da se kontrolišu različite funkcije vozila. Takođe, prisutni su i neki posebni „Horch“ detalji, poput onih na centralnom naslonu za ruke.

 

 

Audi će javno skinuti veo s A8 L Horcha u Horch Founder Edition izdanju 19. novembra. Istini za volju, novi model se ne razlikuje mnogo od redovnog A8, ali verujemo da se u „praksi“ razlika i te kako oseti.

 

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery