AktuelnoVesti

Mazda osvežava zastareli infotejment u modelima CX-30 i Mazda 3

2.56KPregleda

Mazde dobijaju beskontaktno punjenje telefona sa tehnološkim zakašnjenjem od 10 godina

 

 

Ugledni i nezavisni automobilski novinari već duže vreme skreću pažnju na zastarela tehnološka rešenja kod novih Mazda modela, od prisilno modernizovanih starih atmosferskih agregata pa do infotejmenta, koji čitavu deceniju iza recimo Hyundaija uvode beskontaktno punjenje mobilnih telefona

 

 

 

 

 

Uz napomenu da nismo u 2013. već u 2023. prenosimo celokupno PR saopštenje Mazde u kojima sa ponosom predstavljaju najnovija poboljšanja modela Mazda3 i Mazda CX-30: 

 

 

PR Saopštenje 

 

Mazda sa ponosom predstavlja najnovija poboljšanja za Mazdu3 i Mazdu CX-30. Oba osvežena modela dokazuju japansko umeće vrhunske izrade. Mogu se pohvaliti sa nekoliko poboljšanja, uključujući osvežene boje i ažuriranja sigurnosnih i infotainment sistema zahvaljujući čemu je inovativna i praktična tehnologija vozaču na dohvat ruke.

 

 

Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. donose četiri poboljšane funkcije aktivne sigurnosti koje rade u tandemu kako bi obezbedile maksimalnu sigurnost – dodatak upozorenja o rasejanom vozaču (Distracted Driver Alert), poboljšano autonomno kočenje u nuždi u noćnim uslovima vožnje (Autonomous Emergency Braking AEB), poboljšanu tačnost sistema inteligentnog prilagođavanja brzine (Intelligent Speed Assist ISA) i poboljšanja prilagođavanja brzine u sistemu pomoći u vožnji pri gustom saobraćaju (Cruising & Traffic Support CTS).

 

 

 

 

Kod oba modela u izdanju za 2024. takođe su uključena važna ažuriranja kibernetičke sigurnosti za zaštitu od IT pretnji. Sa ovim ažuriranjima, automobil je sada sigurniji nego ikada.

Filozofija usmerena na čoveka je dodatno naglašena poboljšanim ergonomskim ažuriranjima unutrašnjosti. Ta ažuriranja uključuju usavršeni infotainment displej i softver, zamenu postojećih USB-A priključaka sa USB-C priključcima i suptilne, ali vrlo efikasne promene rasporeda kontrola u kabini kako bi se optimizovala jednostavnost korišćenja. Kontrolama na upravljaču su takođe suptilno izmenjene boje, tamnija nijansa vozaču olakšava očitavanje tastera za savršenije iskustvo vožnje.

 

 

 

 

Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. mogu da se pohvale najnovijim Mazda Connect infotainment funkcijama i poboljšanom funkcionalnošću za pametni telefon. Navigaciona uputstva iz sistema Apple CarPlay i Android Auto sada mogu da se prikazuju na aktivnom vozačkom displeju (Active Driving Displayu), prvom takve vrste za Mazdu. Ova funkcija povećava sigurnost i praktičnost za vozače, omogućujući im da drže pogled na putu dok primaju bitne informacije o navigaciji.

 

Sada su dostupne bežične verzije oba sistema Apple CarPlay i Android Auto što čini povezivanje vašeg telefona sa automobilom lakšim nego ikad. Kod oba modela sada je uključena podloga za bežično punjenje1 koja obezbeđuje da vaš uređaj ostane potpuno napunjen na dugim putovanjima bez potrebe za kablovima za punjenje. 

 

 

BONUS VIDEO: Test Mazda 3 iz vremena kada je bila konkurentna na tržištu 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery