AktuelnoVesti

Mazda CX-3 i Mazda6 ukinute u SAD

7.79KPregleda

Odluka je zvanična.

 

U oficijelnom izveštaju za medije, Mazda je potvrdila da će ukinuta dva važna modela nakon 2021. modelne godine. Mada je japanska marka „ponosna na njihove performanse, dizajn, kvalitet i bezbednost„ CX-3 i Mazda6 neće biti u ponudi u modelnoj 2022. za američko tržište.

 

Kompanija svoju odluku objašnjava promenom u interesovanju potrošača, jer želi da nastavi da isporučuje „prelepo dizajnirana vozila koja su zabavna za vožnju“. Da li Mazda planira da lansira direktne naslednike ova dva modela, prerano je komentarisati.

 

Aktuelna generacija Mazde6 je premijerno predstavljena na Salonu automobila u Los Anđelesu 2012., s tim što je prodaja započela u januaru 2013. Temeljna restilizacija je nastupila 2017. za 2018. modelnu godinu, kada je limuzina detaljno osvežena dobivši novi dizajn enterijera, nove tehnologije i reorganizaciju paketa opreme.

 

Međutim, s restilizacijom nije povećana potražnja. 2018. je prodata u 31.000 primeraka, daleko ispod najbolje, 2015. godine, kada je u SAD 57.898 jedinica pronašlo nove vlasnike.

 

Što se tiče CX-3, ovaj krosover je u Severnoj Americi lansiran za 2016. modelnu godinu kao potpuno novi model. 2018. je prošao kroz restilizaciju a 2020. je ponuda pojednostavljena izostavljanjem Touring i Grand Touring nivoa opreme. Mazda je uvela dodatnu osnovnu opremu, uključujući Apple CarPlay i Android Auto, ali to nije bilo dovoljno da CX-3 izbegne poslednje mesto u istraživanju Consumer Reportsa po pitanju zadovoljstva kupaca u 2021.

 

S glasinama da će naredna generacija Mazde6 biti bazirana na platformi sa zadnjim pogonom, ne bismo bili previše iznenađeni ukoliko se ova atraktivna japanska limuzina vrati u SAD. Naravno, radi se o čistoj spekulaciji, tako da ćemo morati da sačekamo nekoliko meseci da bismo saznali nešto više o Mazdinim planovima s CX-3 i „šesticom“.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery