970_250_eko
Predstavljamo

Luksuzni Mercedes-Maybach GLS 600 – S Klasa među SUV modelima!

Premijera

Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic
4.44KPregleda

Ultra-luksuzni SUV po imenu Mercedes-Maybach GLS 600 već dugo se najavljuje. Sada je konačno tu! Zanimljivo je da je juče predstvaljen u kineskom Gvangžou, a ne na tekućem sajmu automobila Los Anđelesu.

Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic

Nakon što je ekstravagantni G650 Landaulet najavio kraj prethodne generacije G-klase, drugi Maybach SUV je spreman da zauzme tržište luksuznih automobila.Međutim, G650 Landaulet se proizvodio u ograničenom broju primeraka. To sa novim Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic neće biti slučaj. On će biti stalni član MM porodice. Iako se prava magija dešava unutar kabine, spoljašnjost je takođe diskretno modifikovana kako bi je odvojila od Mercedes-Benz GLS-a.

Naravno, red je da najpre navedemo da ovaj model poseduje četvorolitarski twin-turbo V8 agregat. On razvija čak 550 KS na 6.000-6.500 obrtaja i 730 Nm obrtnog momenta između 2.500 i 5.000 obrtaja. Ova varijanta poznatog agregata razvijena je specijalno za Maybach. On dolazi u kombinaciji sa EQ Boost sistemom koji dodaije 22 KS i 250 Nm trenutnog obrtnog momenta.

Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic

Ovaj pogonski sklop omogućava modelu Mercedes-Maybach GLS 600, koji je težak 2.780 kilograma, da iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 4,9 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Za one koje interesuju trivijalni detalji, kao što je na primer potrošnja, navodi se da ovaj model troši 11.7 litara na 100 pređenih kilometara. Pritom je emisija štetnih gasova 266 g/km.

Dizajn

Mercedes-Maybach GLS 600 će biti prepoznatljiv na prvi pogled. Ovaj luksuzni SUV ima sjajnu novu masku sa vertikalnim hromiranim rešetkama. Ona podseća na „facelift“ Maybach S klase i njegovog “ortaka” modela Pullman. Hromirani materijali se nastavljaju i n donjoj rešetki, kao i na bočnim otvorima za vazduh, dok je zaštitna podloga dovršena i hromom visokog sjaja. Ističu se i felne od 22 cola (kao opcija dostupne i felne od 23 cola).

Ono što će na „prvu ruku“ otkriti da je reč o Maybach modelu jeste dizaj koji podrazumeva dve boje karoserije. Ovaj model će biti dostupan u čak osam kombinacija boja.

Enterijer

Kabina ima samo dva reda sedišta. Naravno, razlog za to je maksimalna udobnost za one koji imaju privilegiju da se voze u ovom čudu. Putnici na zadnjoj klupi će moći da uživaju i u sedištima „biznis klase“. Lista standardnih elemenata se nastavlja i obuhvata Nappa kožnu presvlaku. Tu je i panorama krov sa „roletnama“, sedišta sa grejačima i ventilacijom, klima, Airmatic vešanje i slično.

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC se u prodajne salone širom sveta očekuje tokom druge polovine sledeće godine. Još uvek nema detalja o ceni, ali se pretpostavlja da ona neće biti manja od 200.000 dolara. Na taj način će ovaj model biti konkurencija automobilima kao što su Bentley Bentayga, Aston Martin DBX i drugi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery