AktuelnoSportVesti

Luka Korberi napustio trkanje nakon bacanja odbojnika na protivnika

820Pregleda

Bacanje predmeta na protivnike na trkačkoj stazi, krajnje je neprihvatljiv vid ponašanja

 

Italijanski vozač kartinga, Luka Korberi, shatio je to prekasno.

 

Prošle nedelje, U FIA Svetskom šampionatu u kartingu na South Garda Karting stazi u Lonatu u Italiji, nakon što je izleteo sa staze i završio trku, Korberi je otkinuo sa svog kartinga prednji odbojnik, a zatim je otišao do ivice staze čekajući vozača kojeg je okrivio za svoj peh, da bi ga gađao dotičnim predmetom. Video klipove u kojima se vide nemile scene možete pogledati OVDE.

 

Možda u prvi mah sve ovo zvuči pomalo smešno, ali takvo ponašanje je moglo da ima ozbiljne posledice. Korberi je promašio svoju metu, takođe Italijana, Paola Ipolita, ali je odbojnik udario u karting koji je bio iza. Na svu sreću, niko nije bio povređen.

 

Nakon trke, Korberi je nasrnuo na svog protivnika udaravši ga u glavu i šutirajući ga. U „akciju“ je uleteo i Korberi senior, inače čovek koji vodi stazu, ali ne da razdvaja sukobljene strane već da pomogne sinu u prebijanju kolege.

 

U izjavi koju je objavio na Facebooku, Korberi je preuzeo potpunu odgovornost za svoja dela, objavivši da više nikada neće učestvoati u bilo kakvom vidu auto-moto sporta do kraja života. Njegove reči zaslužuju pohvalu utoliko što nije išao na to da glumi žrtvu niti se opravdavao frazama da „nije bio pri sebi“ i slično.

 

„Nema opravdanja za moj sramotan čin, to je bilo nešto što nikada nisam uradio u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri i zaista se nadam da to nikada niko neće ponoviti u budućnosti“, napisao je Korberi. „Odlučio sam da ne učestvujem bilo kakvoj formi auto-moto sporta do kraja života, to nije neka lična pravda, to je jednostavno ispravno.“

 

Korberi kaže da je želeo da mu sudije odmah oduzmu licencu nakon incidenta, ali to nisu uradili jer prosto nisu mogli, tako da je odlučio da se „penzioniše“ na ovaj način.

 

Mada se ovo čini najkorektnijom stvari koju je Korberi mogao da uradi nakon što je izigravao „Hulka“, treba reći da bi njegova karijera verovatno bila završena i ovako. „Automobile Club d’Italia“ (ACI), predložio je „maksimalne sankcije“ za Korberija, njegovog oca i karting stazu koju vodi, povodom potonjih neprijatnih događaja. To po svemu sudeći znači da bi Korberi svakako dobio doživotnu suspenziju, tako da je odlučio da se „povuče“.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery