970_250_eko
AktuelnoF1Vesti

Luis Hamilton: „Ne postoje garancije da ću i sledeće godine biti u Formuli 1“

678Pregleda

Luis Hamilton bi mogao da napusti Formulu 1 nešto ranije nego što bi to F1 zajednica očekivala

 

Šampion je rekao da njegovo učešće u 2021. nije zagarantovano. Govoreći za medije nakon pobede u Imoli za Veliku nagradu Emilija Romanje, Hamilton je spomenuo glasine o odlasku Tota Volfa s mesta čoveka broj 1 u Mercedesovom F1 timu, nadovezavši se da bi i on mogao da se penzioniše.

 

„Čak ni ne znam da li ću biti tu sledeće godine, tako da Totov odlazak ne predstavlja veliku zabrinutost za mene u ovom trenutku“, rekao je Hamilton. „U novembru smo a Božić nije tako daleko. Osećam se sjajno, veoma snažno i mogao bih da nastavim još neko vreme, ali Toto je spomenuo ’rok trajanja’, a postoji više stvari koje su mi na umu. Želeo bih da budem ovde sledeće godine, ali nema garancije za to. Postoji mnogo toga što me uzbuđuje vezano za život posle Formule 1, tako da će vreme reći svoje.“

 

Novinari su zatim upitali Volfa šta on misli o Hamiltonovom eventualnom  odlasku. Oštroumni Toto je istakao očigledno: „Ako se Hamilton povuče, imaćemo raspomamljeno tržiše vozača.“ S tim u vezi, možemo stvari tumačiti tako što je Luis između redova sugerisao da bi moglo da dođe do pregovora u vezi s produženjem ugovora s Mercedesom.

 

Industrijski analitičari smatraju da će Hamilton verovatno nastaviti da vozi u Formuli 1 bar još jednu sezonu, a čak i ako napusti „najbrži cirkus na svetu“ dok je na samom vrhu, to bi značilo da može da bira šta želi da radi i kuda hoće da ide. Ne postoji „garancija“ za sledeću sezonu, jer još uvek nije stavljen paraf na isprekidanu linijicu na Mercedesovom ugovoru, bar ne za sada.

 

Činjenica da Formula 1 planira da ograniči primanja na 30 miliona dolara počev od 2023., takođe bi mogao da bude razlog Hamiltonovog neočekivanog „prosvetljenja“. Njegova plata ove godine se procenjuje na 45 miliona dolara, a smatra se da će sledeće dobiti još više, negde oko 52 miliona zelenih novčanica. Predloženo ograničenje zarade neće stupiti na snagu još tri godine, ali bi moglo da ga „pecne“ ukoliko i dalje bude prisutan.

 

Naravno, ovo potonje je vezano za spekulacije. Sada, kada je pretekao Mihaela Šumahera po broju pobeda, Hamilton je izjavio da je „tek počeo“. Volf je medijima rekao u suštini isto što i u nedelju: „Želimo da nastavimo ovo putovanje i nismo završili stvari. Luis i ja, kao i čitav tim, znamo da naša priča još uvek nije završena.“

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. Hamilton je najveća štetočina u automobilskom sportu. Toto Volf je Hamiltonova podguzna muva i sve što čini je politizacija formule 1. Nije smeo da dozvoli Hamiltonu da trsdicionalnu već čitav vek „Srebrenu Strelu“ oboji u crno i trkačima i tehničarima navuče crne kom inezone. Tolerisao je Hamiltonovo nošenje majice ANTIFA aktivista i klečanje na američku himnu. Hamiltonov crni rasizam je štetan za sport uopšte pogotovo u auto motu sportu gde afroamerikanaca i afroengleza uopšte nema. Šta bi trebalo skadinavci da rade. Videćemo kada Meklaren dobije mercedesov motor. Šta će biti povratkom Alonsa u Formulu 1?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery