Vesti

Land Rover odustao od Discovery SVX modela!

Umesto toga će resursi i investicije biti usmerene ka sledećim generacijama postojećih modela

Land Rover Discovery SVX
670Pregleda

Kompanija Land Rover je odustala od planova za serijsku proizvodnju modela Discovery SVX. Umesto toga, resursi će biti usmereni na razvoj sledećih generacija postojećih modela. 

Land Rover Discovery SVX

Model Discovery SVX je predstavljen u formi koncepta 2017. godine na Sajmu automobila u Frankfurtu. On je predstavljao off-road varijantu najnovije generacije modela Discovery. Plan je podrazumevao da upravo ovaj model lansira novi podbrend kompanije JLR. Taj podbrend bi nosio oznaku SVX i bavio bi se konstruisanjem ekstremnih off-road vozila.

Početak proizvodnje i prodaje je planiran za kraj 2018. godine. Međutim, kako prenosi Autocar, Land Rover je odustao od ovog modela zbog toga što se njegov petolitarski V8 više neće ugrađivati u popularni SUV.

Land Rover Discovery SVX

Međutim, to nije prvi model od kog je odustao britanski proizvođač od početka ove godine. Krajem januara je stigla vest da se luskuzni Range Rover SV Coupe, automobil koji se prodavao po ceni od 240.000 funti, više neće proizvoditi. Planirano je da taj model predstavlja odgovor JLR-a na modele Bentley Bentayga i Rolls-Royce Cullinan. Međutim, iako je predstavljen u verziji koja je spremna za serijsku proizvodnju, od njega se odustalo.

U ovom slučaju, predstavnici kompanije su naveli da će se umesto Discovery SVX modela, kompanija okrenuti resursima i investicijama u sledeće generacije svojih proizvoda. Međutim, moguće je da je jedan od razloga za odustajanje od modela Discovery SVX i finansijske prirode.

Land Rover Discovery SVX

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery