Vesti

Land Rover Defender završio testiranje u Keniji!

Tokom testiranja, novi Defender je doprineo očuvanju života lavova u toj afričkoj zemlji

Novi Land Rover Defender
1.98KPregleda

Land Rover je nedavno završio testiranje modela Defender u Keniji. Tokom testiranja ovaj model je doprineo očuvanju života lavova u Africi.

Novi Land Rover Defender

Tokom ovog jedinstvenog test programa, novi Land Rover Defender je bio vozilo koje su koristili terenski operativci organizacije Tusk, koja predstavlja afričku inicijativu za očuvanje životinjskih vrsta. Defender je bio podvrgnut brojnim testovima. Tu se misli na vuču teškog tereta, ali i praćenje označenih lavova kroz 14.000 hektara relativno nepristupačnog terena.

Ta oblast se pokazala kao izuzetna za testiranje novog Defender modela. To pre svega zbog neobeleženih puteva, kamenitih uspona, bara i gustih šuma.

“Sada se nalazimo u naprednoj fazi testiranja novog Defender modela. Rad sa našim partnerima iz Tusk organizacije u Keniji nam je doneo dosta vrednih informacija i podataka.”, rekao je direktor JLR-a Nik Kolins. “Borana rezervat se odlikuje izazvonim terenima, zbog čega je to savršeno mesto za testiranje terenskih sposobnosti novog Defendera”, dodao je on.

Potpuno novi Land Rover Defender, označen kodnim imenom L851, biće postavljen na unapređenoj verziji MLA platforme.

Na istoj platformi su postavljeni i Range Rover Sport i Land Rover Discovery. Dizajn će biti inspirisan dizajnom novog Discovery-ja i koncepta DC100 iz 2011. godine. Na pogonskim sklopovima se još uvek radi. Međutim, očekuje se četvorocilindarski benzinac zapremine dva litara, ali i dizel pogonski sklopovi. Postoji mogućnost da će ovaj model biti dostupan i sa hibridnim pogonskim sklopom.

Land Rover je zvanični partner organizacije Tusk već 15 godina. Defender je podvrgnut testovima u Keniji kako bi terenskim operativcima te kompanije pomogao pri očuvanju broja lavova. Cilj je da se ukase na kritičnu situaciju u Africi, kada je u pitanju životinjski svet. Tri četvrtine populacije lavova u Africi je u konstantnom opadanju, te su crni i beli nosorozi sada brojniji od “kralja džungle” u Africi. Ostalo je manje od 20.000 lavova u divljini. Koliko je to zabrinjavajuće govori podatak da ih je tokom prošlog veka bilo preko 200.000.

Ovo je Godina Lavova u Tusk organizaciji. Naš cilj je da podignemo svest ljudima i da ih upoznamo sa zabrinjavajuće malom populacijom lavova u Africi.”, rekao je jedan od čelnih ljudi Tusk organizacije, Čarls Mejhju. “Na svu sreću, u Borana rezervatu postoji veliki broj lavova koje pratimo i štitimo ih. Novi Defender nam je u tom jako puno pomogao, prelazeći čak i preko najnepristupačnijih terena”, dodao je on.

Novi Land Rover Defender je sve bliži serijskoj proizvodnji, te se njegova premijera očekuje krajem godine.

Izvor: Land Rover

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery