AktuelnoVesti

Lancia započinje prodaju vozila van Italije 2024.

2.48KPregleda

Još od spajanja PSA i FCA u Stellantis, kolaju glasine i izveštaji u vezi s budućnošću Lancije.

 

Nekada legendarna marka, Lancia trenutno u ponudi ima samo jedan model, Ypsilon, koji se prodaje isključivo na italijanskom tržištu. Međutim, to će se promeniti od 2024. godine, a ovoga puta se ne radi o pukoj spekulaciji.

 

Dobre vesti dolaze od generalnog direktora Lancije, Luke Napolitana lično. On je potvrdio da će se italijanski proizvođač vratiti na tržišta van matične zemlje, i to za manje od tri godine. Lancia će u međuvremenu uvesti u gamu tri nova modela, uključujući novu generaciju Ypsilona, koja će posedovati hibridnu opciju, krosover i hečbek. Ono što takođe raduje je što će se Delta vratiti, što je nedavno potvrđeno, ali ne pre 2026.

 

Izvoz Lancijinih vozila van Italije započeće s Austrijom, Belgijom, Francuskom, Nemačkom i Španijom 2024., s tim što se isporuke za Veliku Britaniju očekuju godinu dana kasnije. Za sada nema reči o eventualnom povratku na severnoameričko tlo.

 

Dizajn novih Lancijinih modela će nadgledati Žan-Pjer Plu, s tim što je Imparato obećao „čistu italijansku eleganciju s mekim površinama i vrhunskim kvalitetom“. Novi šef marke želi da pozicionira Lanciju kao „polupremijum“ proizvođača, koji cilja na klijentelu prosečne starosti 55 godina, s bar jednim detetom koje je još uvek kod roditelja. Takođe, Lancia više neće prodavati modele koje ciljaju u najvećoj meri žensku publiku.

 

Do 2026., Lancia želi da prodaje isključivo čisto električna vozila, tako da će ciljati na potencijalne kupce Tesle, Volvoa i Mercedes-Benzove EQ divizije. Napolitano smatra da će ljudi koji žele da budu deo promena, i koji su zainteresovani za nove tehnologije, biti privučeni novom Lancijinom ponudom.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery