AktuelnoTjuningVesti

Lada Niva s BMW „srcem“ i naplacima od 20 cola (VIDEO)

11.6KPregleda

Kada postoji volja da se nešto uradi, onda nema te prepreke koja može da spreči čoveka da ostvari svoj cilj.

 

 

Ovo što je pred nama je kreacija proistekla iz gore navedene filozofije, a naziv joj je Lada Niva Bronto. Naravno, točkovi od 20 cola sigurno nisu „standardni“, te predstavljaju više nego jasnu sugestiju da se nešto interesantno dešava i na ostalim planovima u vezi s malim ruskim terencem.

 

 

Jasno, navikli smo na raznorazne tjunerske projekte, kako iz Evrope tako i Amerike i Japana. Svi oni generalno prate izvesne smernice, pa tako Amerikanci povećavaju radnu zapreminu svojih „muscle“ modela, Evropljani akcenat stavljaju na tehnologiju, dok su Japanci negde između.

 

U međuvremenu, u Rusiji se zauzima drugačiji kurs. Dobar primer je upravo ovaj kojim se bavimo, a dolazi iz YouTube kanala ПриветТачка, gde se u jednoj od poslednjih epizoda pojavljuje Lada Niva u Bronto trimu.

 

 

Kada uvidimo šta može da uradi i kakva se snaga prenosi na točkove od 20 cola, jasno je da se radi o nečemu posebnom. Ne, ovo nije nova generacija Nive, mada nam je ruska marka pružila izvesne tizere uz pomoć kojih možemo da uvidimo kako će novajlija izgledati.

 

Sada imamo posla s tjuning projektom koji je izveo lokalni servis specijalizovan za BMW, zanimljivog naziva „bezimeni stručnjak“. Jasno je da Rusi vole da rade stvari drugačije, a ovo je zaista iznenađenje.

 

 

Ispod haube, gde obično počiva 1,7-litarski benzinski agregat, instaliran je TwinPower Turbo iz Bavarske, koji snagu šalje na zadnje točkove, „obuvene“ u zimske gume s klinovima. Kada se oporavite od šoka, vreme je za novi udar adrenalina, jer je enterijer u potpunosti rekonfigurisan uz pomoć BMW-ove tehnologije. Čini se da je automobil „davalac“ X1 ili možda X3.

 

 

U svakom slučaju, nameće se pitanje da li je ova kreacija uopšte zgodna za vožnju? Bez brige, ekipa iz ПриветТачке nam je demonstrirala da jeste.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery