Vesti

Kupac jedinstvenog Bugatti La Voiture Noire je Kristijano Ronaldo!?

Cena ovog automobila je 16,7 miliona evra!

Bugatti La Voiture Noire
4.47KPregleda

Bugatti La Voiture Noire je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi. U momentu kada je predstavljen, postao je najskuplji novi automobil na svetu. Njegova cena je oko 16,7 miliona evra.

Bugatti La Voiture Noire

U početku se verovalo da je tajni kupac ovog hiper automobila zapravo Ferdinand Pijeh. On je bio nekadašnji predsednik VW grupacije. Međutim, sada španski list Marca tvrdi da je kupac tog modela niko drugi do fudbalske legende, Kristijana Ronalda.

Čak i ako to jeste tako, CR7 će morati da sačeka bar do 2021. godine da bi seo ta volanom modela Bugatti La Voiture Noire.

“Ovo nije završen automobil. Počeli smo da radimo na projektu pre oko šest meseci, kada se klijent složio sa našim predlogom. Automobil će u potpunosti biti završen tek za dve, dve i po godine”, naveo je Tim Bravo, jedan od zvaničnika francuskog proizvođača automobila. On je na Sajmu automobila u Ženevi priznao da La Voiture Noire još uvek nema završen dizajn enterijera.

Da podsetimo, Bugatti La Voiture Noire je moderna interpretacija modela Type 57 SC Atlantic. Rečeno je da ga pokređe osmolitarski quad-turbo W16 agregat koji razvija i do 1.479 konjskih snaga i 1.600 Nm obrtnog momenta.

Ako se ispostavi da je Ronaldo zaista kupac modela La Voiture Noire, onda će se taj automobil sjajno uklopiti u njegovu kolekciju automobila. Zvezda “Stare dame” je ranije kupio model Bugatti Veyron Grand Sport. Tada je rešio sebe da počasti nakon što je Portugal osvojio evropsko prventsvo u fudbalu. Takođe, zna se da Ronaldo poseduje i model Chiron, ali i druge egzotične automobile.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery