970_250_eko
Vesti

Prve fotografije modela BMW M135i xDrive!

Novi “hot heč” koji će razvijati 302 konjske snage po prvi put uslikan bez kamuflaže!

BMW M135i xDrive
864Pregleda

Pred nama su prve, doduše nezvanične, fotografije najavljenog, novog BMW-a Serije 1. Na njima je najjača verzija tog modela koja nosi oznaku M135i xDrive. Fotografije je sa nama podelio Bimmerfile.

BMW M135i xDrive

Prve dve fotografije nam otkrivaju serijsku verziju modela BMW M135i xDrive koja se skriva ispod cerade. Ona je podignuta na prednjem i zadnjem delu automobila, te tako možemo videti kako će ovaj model izgledati.

Prednji deo novog “baby” Bimmer-a poseduje “istaknutiju” varijantu čuvene “kidney” maske (grila) hladnjaka. Vidimo da je ona izrađena od aluminijuma i verovatno je rezervisana samo za model M135i xDrive. Na braniku se ističu dva vertikalno postavljena usisnika za vazduh i “spojler” ispod “donje” rešetke.  

BMW M135i xDrive

Posmatrano od pozadi uočavamo nove, uske svetlosne jedinice zbog kojih ovaj model gotovo da izgleda “besno”. To se posebno može reći za M135i gde se dizajn ovih svetlosnih jedinica savršeno uklapa sa specifičnim zadnjim branikom izrađenom u dve boje. Tu su još i dve izduvne cevi i otvori za vazduh koji su verovatno tu samo zbog izgleda.

BMW M135i xDrive

Nova Serija 1 će biti prva koja će biti bazirana na novoj FAAR platformi. Međutim, model sa fotografija, M135i xDrive će imati pogon na svim točkvoima i novi četvorocilindarski agregat zapremine 2 litara sa turbo punjačem.

Ovaj novi TwinPower Turbo agregat je premijerno predstavljen na modelu X2 M35i. Kod njega on razvija 302 KS i 450 Nm obrtnog momenta. Svi očekuju da se isti brojevi nađu uz opis modela M135i. Agregat će biti povezan sa osmostepenim automoatskim menjačem.

BMW M135i xDrive

Očekuje se da BMW predstavi novu Seriju 1 krajem godine, a prepostavlja se da će javna premijera biti održana na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery