AktuelnoF1Vesti

Konačno imamo snimak iz bolida Maksa Ferstapena s trke u Brazilu (VIDEO)

2.59KPregleda

Formula 1 je objavila video materijal iz bolida Maksa Ferstapena, koji pokazuje šta se desilo tokom kontroverznog incidenta s Luisom Hamiltonom na trci u Sao Paolu.

 

Holanđanin i Britanac su se silovito približavali krivini 4, nakon čega su se obojica našla van staze. Mercedes je optužio Ferstapena da je izgurao Hamiltona sa staze, dok je direkcija trke presudila da nije bilo razloga za kažnjavanje. Međutim, izostao je snimak iz Red Bulla, što je izazvalo burne reakcije u F1 zajednici.

 

Ono što možemo da vidimo je da je Hamilton pokušao da zatvori Ferstapena prilikom ulaska u zonu kočenja u krivini 4, izbacivši „nos“ bolida ispred, da bi se oba automobila izjednačila prilikom samog ulaska u krivinu.

 

Očigledno je da nije bilo otvaranja volana da bi se „izgurao“ Hamilton, a zaključak koji se može izvući iz snimka je da su oba vozača u krivinu ušla prebrzo, te da ih je inercija izbacila van limita staze.

 

Komentari tipa „da je Hamilton hitro reagovao i izbegao sudar“, jednostavno ne stoje, ali su omiljeni u britanskim medijima. Čak i da nije bilo Ferstapena pored njega, vozač Mercedes bi izašao sa staze (mada u manjoj meri), jer je uneo preveliku brzinu u krivinu.

 

Naravno, odluku stjuarda je kritikovao šef Mercedesa, Toto Volf, dok je Kristijan Horner incident nazvao „oštrim trkanjem“.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery