Vesti

Renault Megane RS Trophy – objavljeni novi detalji!

Renault Megane RS Trophy
3.33KPregleda

Od danas je model Renault Megane RS Trophy dostupan za poručivanje, a objavljeni su i nove detalji i informacije o ceni. Reč je o najperformantnijem modelu Megan do sada.

Naime, Megane RS Trophy se prodaje sa Cup šasijom koja podrazumeva Torsen diferencijal sa ograničenim proklizavanjem. Tu su i za 25% čvršći amortizeri i za 10% kruće stabilizator šipke.  Sve je to na ovom modelu dostupno kao standard.

Renault Megane RS Trophy

Takođe, prednji kočioni diskovi sada imaju prečnik od 355 mm, a tu su i Brembo kočiona klešta. Juarez aluminijumske felne veličine 19 cola su za po 2 kilograma lakše nego felne na standardnom Megane RS modelu.

Međutim, ono što najviše privlači pažnju na ovom modelu jeste njegov unapređeni agregat. Naime, četvorocilindarski agregat radne zapremine 1,8 litara sa turbo punjačem sada razvija 296 konjskih snaga i 420 Nm obrtnog momenta. To je za 20 konjskih snaga i 30 Nm obrtnog momenta više nego što isti agregat razvija na standardnom modelu.

Renault Megane RS Trophy

Tu je i novi izduvni sistem sa mehaničkim ventilom koji podešava zvuk preko pet različitih modova vožnji: Comfort, Normal, Sport, Race i Custom. 4Control sistem upravljanja svim točkovima koji je debitovao na modelu RS je takođe tu.

Enterijer može biti opremljen Recaro sportskim sedištima koja pružaju za 20 mm nižu sedalnu poziciju. Kao standard su dostupni i LED farovi, senzori za parkiranje i dvozonska kontrola klime. Tu su i infotejnment sistem sa ekranom dijagonale 7 inča, adaptivni tempomat i slično.

Renault Megane RS Trophy

Početna cena modela Renault Megane RS Trophy u Britaniji iznosi 31.810 funti za model sa šestostepenim manuelnim menjačem. Ako se pak kupci odluče za EDC automatsku transmisiju, automobil je skuplji za 1.700 funti.

Renault Megane RS Trophy

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery