Vesti

Kia potvrdila da će se njen novi, mali krosover zvati Seltos!

Ime inspirisano grčkom mitologijom

Kia Seltos
535Pregleda

Kia je i zvanično potvrdila da će se njen novi, mali krosover zvati Seltos. To je potvrđeno putem zvaničnog saopštenja i tizer fotografije.

Kia Seltos

U svom saopštenju, južnokorejski proizvođač automobila je naveo da je ime Seltos inspirisano grčkom mitologijom. Naime, Kia je inspiraciju pronašla u legendi o Keltosu (Celtos), koji je sin Herkulesa. Međutim, odlučeno je da se slovo C premoni u S (speed, sportiness) koje označava brzinu i sportski dizajn. Međutim, mi više verujemo da je razlog za promenu prvog slova zapravo to što i imena ostalih SUV modela kompanije Kia počinju slovom S (Sportage i Sorento).

Predstavnici kompanije Kia tvrde da je Seltos dizajniran prvenstveno za milenijalce. Upravo iz tog razloga on kombinuje primamljiv dizajn sa dosta prostora u kabini u jedan kompaktni paket. Potvrđeno je da će se u kabini modela Seltos naći infotejnment ekran sa ekranom dijagonale 10,25 inča.

Dizajn ovog modela inspirisan je dizajnom SP koncepta koji je predstavljen početkom ove godine. Možemo reći da ova dva automobila izgledaju gotovo identično. Takođe, Kia je prošlog meseca objavila i prvu tizer fotografiju enterijera.

Kia Seltos

Prema tome, na toj fotografiji vidimo gore pomenuti ekran infotejnmenta, Međutim, tu su i mali centralni ekran na sredini instrument table, volan sa tri kraka, komandna tabla u različitim bojama, i selektor režima vožnje.

Kia Seltos će i zvanično biti predstavljena krajem ovog meseca, a prodaja će početi u drugoj polovini ove godine.

 

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery