AktuelnoEco GreenVesti

Kia EV6 donosi novi korporativni dizajnerski jezik korejske marke

5.49KPregleda

Zbogom „tigrovom nosu“.

 

Bilo je to sada već „davne“ 2007. godine, kada je Kia uvela korporativni stajling maske hladnjaka čuven kao „tigrov nos“, što je bila kreacija Petera Šrejera, koja je transformisala kompletan dizajn game korejskog proizvođača.

 

 

Sada, nakon više od 13 godina, Kia usvaja novu filozofiju dizajna, uz revidirani logo i novi slogan(e). Prvenac dolazi u vidu Kia EV6, prvog posebnog baterijski pogonjenog modela marke . On je nosilac novog vizuelnog identiteta, s kojim možemo da se upoznamo pred globalnu premijeru. Dakle, pred nama je ovo korporativno lice Kije, koje odbacuje „tigrov nos“ ustupajući mesto novom „digitalnom tigrovom licu“ predviđenom za eru elektrifikacije.

 

 

Krštena kao „Ujedinjene suprotnosti“ (Opposites United), nova dizajnerska filozofija Kije je bazirana na pet stubova: „smelo za prirodu“, „radost s razlogom“, „moć napretka“, „tehnologija za život“ i „napetost za spokoj“. Naravno, očekujemo da će budući modeli korejske marke usvojiti ova načela u godinama koje dolaze.

 

 

Što se EV6 tiče, unapređena filozofija dizajna je evidentna kroz novi „anfas“ s oštrim linijama, komplementarnim s dinamičkim sekvencijalnim svetlosnim obrascima, što smo mogli da vidimo u ranije objavljenim „tizerima“. Gledano s profila, EV6 izgleda kao krosover, mada počiva relativno blizu tla. Iskošeni C stub ističe „kupeovski“ profil, dok zadnji deo možda najinteresantnija sekcija kod ovog EV, s LED klasterom koji se pruža od jednog do drugog luka točkova.

 

 

Takođe, dat je uvid i u kabinski prostor Kije EV6, za koji proizvođač kaže da je inovativno iskorišćenje prostora omogućeno novom E-GMP modularnom platformom, koja je globalnu premijeru imala kod Hyundaija Ioniq 5. Najuočljiviji element enterijera je zakrivljeni ekran koji počiva povrh armaturne table i pruža se od vozačke instrumentacije do sredine. Upravljač je s dva paoka, naravno uz revidirani Kijin logo. HVAC kontrolne jedinice su pozicionirane ispod velikog ekrana, i koriste haptičke dugmiće.

 

 

Kia EV6 će biti zvanično predstavljena ovog meseca, kada ćemo imati više informacije u vezi s pogonom, autonomijom i vremenom punjenja baterije. Takođe, dostupnost na tržištu tek treba da bude objavljena.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery