Vesti

McLaren uskoro predstavlja novi model iz Ultimate serije!

Reč je o roadster modelu koji će biti proizveden u svega 399 primeraka

Novi McLaren Ultimate Series Roadster
1.87KPregleda

Ove godine će na „Konkursu elegancije“ u Pebl Biču biti predstavljen potpuno novi McLaren model. Reč je o još uvek neimenovanom dvosedu sa otvorenim kokpitom. Taj model će se proizvoditi u ograničenom broju.

Novi McLaren Ultimate Series Roadster

Britanski proizvođač automobila u zvaničnom saopštenju navodi da će novi model na tržište stići krajem 2020. godine, te da će njegova proizvodnja biti ograničena na svega 399 primeraka. Takođe, cena tog modela bi trebala da bude negde između cena modela McLaren Senna (958.966 funti) i Speedtail (2,1 miliona funti).

Kada već pominjemo ova dva modela, Senna je trkački automobil legalan za javne puteve. Sa druge strane je Speedtail koji je aerodinamični automobil orijentisan na postizanje maksimalne brzine. Predstavnici kompanije navode da će novi Roadster zapravo biti „automobil namenjen uživanju u vožnji na otvorenom putu i u kome će se vozač osećati kao deo okoline koja ga okružuje“.

Sad nešto o dizajnu i performansama. Naime, predstavnici kompanije nam sugerišu da možemo očekivati elegantne linije karoserije sa detaljima od ugljenikovih vlakana. Tu su i dihedral vrata. Za performanse će se pobrinuti twin-turbo V8 agregat. Zapravo, reč je o „verziji“ agregata kakav se nalazi na modelu Senna.

Interesantna je i činjenica da će novi model zapravo biti najlakši automobil kog je McLaren ikada konstruisao.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery