AktuelnoVesti

Kamiondžije junaci doba korone

41KPregleda

Bez njih bi svet potpuno stao

Proglašenje svetske pandemije izazvene virusom COVID-19, vanredno stanje u našoj zemlji i blokada gotovo svih evropskih granica, „ruše“ svet koji poznajemo.

Stotine hiljada obolelih i milioni mobilisanih u zdravstvu, ali i na održavanju normalnog svakodnevnog života, junaci su ovog doba.

Nakon lekara, ljudi kojima moramo pokazati posebno poštovanje su svakako vozači kamiona u domaćem i međunarodnom saobraćaju.

Da nije vozača kamiona u ovom periodu pandemije, junaka koji su svoje zdravlje i živote podredili opštem interesu, rafovi naših prodavnica  bili bi prazni. Kao i rezervoari benzinskih pumpi, apoteke i bolnice bez najbitnijeg zdravstvenog materijala i lekova, itd.

Pomozimo ovim hrabrim momcima, ali i devojkama, da brže stignu na odredište, uputimo im osmeh i pokažimo im bar sada veliko poštovanje za posao koji rade!!!

Zbog proglašenja pandemije i opasnosti od širenja virusa COVID-19 poštujte savete nadležnih organa! 

4 Komentara

  1. Bitno da su učitelji štrajkali zbog izgubljenog dostojanstva i malih plaća. Da li itko u Hrvatskoj zna kakvi su uvjeti rada jednog šofera? Ako je u međunarodnom transportu onda Vam to ovako izgleda. Minimalno je 20-tak dana u kamionu,to mu je spavaća, dnavna soba, kuhinja bez kupaone. Tušira se na benziskim stanica svaki 4-5 dan. Jede se gotova hrana i suhomesnati proizvodi. Čuje se s porodicom zahvaljujući mobitelima. Carinici i policajci jedva ih čekaju da im ispiru mozak. Kad dođu doma na 5 dana porodica se treba priviknut na njega. Naravno poslodavac ih je prijavio malo iznad minimalca. Ostatak im isplaćuju kao dnevnice. Sad kad je nastupila corona sjetili ih se politićari i narod. Nadam se da će ih se poćeti cijeniti i dati im posebno mjesto u društvu. P. S. Žena jednog šofera

  2. Bravo za kamiondzije.
    Al rafovi su nam svakako poluprazni,a apoteke nemaju,za sada,osnovne potrebstine.A kamiondzije tim junastvom mogu prvo sebe da ugroze zdravstveno,pa onda i svoje porodice.I koga briga posle za junastvo i bilo sta drugo.Razmislite malo o tome.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery