Vesti

Kako će izgledati enterijer modela BMW Serije 8 Gran Coupe?

Prve fotografije otkrivaju da u enterijeru ovog modela nema ničeg novog…

BMW Serije 8 Gran Coupe enterijer
4.19KPregleda

Pre dva dana su se pojavila prve fotografije novog BMW Serije 8 Gran Coupe modela. Međutim, na njima smo mogli da vidimo samo spoljašnji dizajn ovog automobila…

BMW Serije 8 Gran Coupe

Ovoga puta su se pojavile fotografije na kojima možemo videti kako će izgledati enterijer modela BMW Serije 8 Gran Coupe. Fotografije su se pojavile na GermanCarForum-u. Onima koji znaju kako izgleda enterijer modela BMW Serije 8 u kupe i kabriolet varijantama, enterijer ovog modela će izgledati gotovo identično.

BMW Serije 8 Gran Coupe enterijer

Naime, komandna tabla izgleda gotovo isto kao na gore pomenutim verzijama modela Serije 8. To je dobro iz razloga što enterijer Serije 8 poseduje kvalitet i tehnologiju na nivou Serije 7. Prema tome, tu je digitalna instrument tabla dijagonale 12,3 inča, ali i ekran infotejnmenta veličine 10,25 inča. Enterijerom modela BMW Serije 8 Gran Coupe dominiraju još i deatalji od brušenog metala.

Primer sa fotografija poseduje kožni enterijer izrađen u dve boje, tamno-plavu i krem. Moramo priznati da te boje izgledaju veoma luksuzno. Gornja polovina komandne table je takođe presvužena kožom, dok je “nebo” (plafon) presvučeno alkantarom.

BMW Serije 8 Gran Coupe poseduje sedišta u 2+2 konfiguraciji. Međutim, verujemo da će BMW uskoro u pondi imati i konfiguraciju sa pet sedišta. Činjenica da na zadnjoj klupi ima tri sigurnosna pojaseva je prilično jaka naznaka za to. Modeli sa 2+2 konfiguracijom sedišta imaju centralnu konzolu i između ta dva zadnja sedišta sa otvorima za vazduh, kontrolu klime i dva USB porta.

BMW Serije 8 Gran Coupe

S obzirom da Gran Coupe model ima veće međuosovinsko rastojanje od kupe i kabriolet verzija, jasno je da će putnici na zadnjoj klupi imati više mesta, bar kada je o kolenima reč. Što se mesta za glave tiče, verujemo da će tu situacija biti malo drugačija, s obzirom na “padajući” krov.

Pogonske opcije

Pogonske opcije će biti ista kao kod kupe i kabriolet varijanti modela Serije 8. Među njima je i M850i sa twin-turbo V8 agregatom zapremine 4,4 litara, kao i 840d sa rednim šestocilindarskim agregatom zapremine tri litara koji je bio kod nas na testu i koji razvija 335 KS.  Nešto kasnije se očekuje M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe. Ta dva modela bi trebalo da razvijaju 592 i 617 KS.

BMW će Seriju 8 Gran Coupe premijerno predstaviti 25. juna u Minhenu. Svoj javni debi će ovaj model imati najverovatnije na Sajmu automobila u Frankfurtu.

BMW Serije 8 Gran Coupe

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery