Vesti

Fernando Alonso po drugi put zaredom pobedio na trci “24 časa Le Mana”!

Toyota dominirala i ove godine!

"24 časa Le Mana"
1.63KPregleda

Toyota je drugi put zaredom pobedila na trci “24 časa Le Mana” i to sa automobilom koji su vozili Fernando Alonso, Sebastijen Buemi i Kazuki Nakajima.

"24 časa Le Mana"

Kao i prošle godine, Toyota je bila jedini proizvođač automobila koji je učestvovao u klasi LMP1. Naravno, iz tog razloga je i bila veća želja da se pobede privatni timovi u toj klasi.

Toyota sa rednim brojem 7, koju su vozili Majk Konvej, Kamui Kobajaši i Hose Maria Lopez je počela “endurance” trku sa pol pozicije. Većinu trke ovaj automobil je bio u prednosti. Međutim, samo sat vremena pre kraja, ovaj tim se suočio sa problemom. Upravo zbog toga je automobil Toyota sa rednim brojem 8, koji su vozili Alosno, Buemi i Nakajima “ugrabio” pobedu. Tom pobedom je ovaj trio potvrdio titulu u FIA Svetskom Endurans Šampionatu…

“Pobedili smo zahvaljujući sreći. Naravno, sreća je veliki deo moto sporta, te smo svakako uzeli tofej. Nadamo se da će “Broj 7” pobediti sledeće godine”, rekao je Alonso.

U tvitu nakon trke, Toyota je izjavila sledeće: “dramatični i neočekivani kraj trke. Žao nam je zbog tima broj 7, ali velike čestitke novim svetskim endurans šampionima i dvostrukim pobednicima trke 24 časa Le Mana”.

Alonso se ovom pobedom oprašta od tima Toyota. Njega će sledeće sezone zameniti bivši vozač Formule E Brendnon Hartli. Alonsko će se fokusirati na druge trkačke izazove, među kojima je možda i Dakar reli. On je naglasio da postoji šansa da se jednom vrati na “24 časa Le Mana”.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery